Kuusinevan Kartano

Kasvatus

Kuusineva kasvattaa suomen(pien)hevosia niin harraste- kuin kilpailukäyttöön. Tallilla on käytössä kaksi liitettä: Kuusinevan, josta tunnistaa Roopen kasvattamat varsat ja Sarrion, josta tunnistaa Esterin kasvattamat varsat. Kasvatteja syntyy myös satunnaisesti liitteettömästi jolloin varsat ovat yleensä pariskunnan yhdessä suunnittelemia ja kasvattamia. Kuusinevassa syntyy noin kymmenisen kunta varsaa vuosittain, joista osa lähtee maailmalle ja osa jää omaan kilpailukäyttöön. Kuusinevan tavoitteena on kasvattaa mahdollisimman suorituskykyisiä, helposti käsiteltäviä, hyväliikkeisiä, terveitä ja korrektirakenteisia urheiluhevosia niin este-, koulu- kuin kenttäratsastukseenkin. Käytämme jalostukseen vain kantakirjattuja oreja ja tammoja.

Varsojen kodilta toivotaan jonkinlaista aktiivisuutta, mutta kilpailu- tai laatuarvostelut eivät ole todellakaan vaatimuksia. Varsamme lähtevät mieluusti myös rentoon harrastelukäyttöön tai ratsastuskouluun. Meiltä on mahdollisuus myös saada tilausvarsoja sovitusti sähköpostin tai keskustan kautta kysymällä. Orimme ovat tarjolla jalostukseen myös ulkopuolisille sovitusti. Alta voit käydä tutustumassa myytäviin varsoihimme. Tutustuthan myyntiehtoihimme kumminkin ennen kodin tarjoamista.

Myyntiehdot

  • Kasvattajaksi on merkattava Kuusinevan Kartano linkitettynä.
  • Kasvatin sivut tulee ilmoittaa 2 viikon kuluttua myyntipäivästä sähköpostiin tai keskustan chattiin.
  • Kasvatti tulee rekisteröidä VRL:'n hevosrekisteriin mahdollisimman pian. Kasvattajaliitteeksi tulee merkata Kuusinevan jos varsalla sellainen on. Kasvattajaksi tulee merkitä KUKA4667 ja syntymämaaksi Suomi.
  • Hevosen perustietoja (nimi, sukupuoli, syntymäaika, vanhemmat, kasvattaja) ei saa muuttaa, mutta kauppojen yhteydessä on mahdollisuus vaikuttaa varsan nimeen tai sukupuoleen.
  • Kasvattajalla on oikeus ottaa kasvattinsa takaisin, jos kasvatin sivut ovat kadonneet tai kasvatin sivuilla ei ole tapahtunut mitään aktiivisuutta 3 kuukauteen eikä yhteydenottopyyntöihin vastata kuukauden sisällä.
  • Kasvatin kuollessa tulee sivut tallentaa Web Archiveen.

Kasvattilista

Syntymäaika Kasvatti Isä Emä Omistaja
24.01.2021 t. Kuusinevan Vinhatossu Myrskykiitäjä Vihtatossu Alina VRL-14858
12.11.2020 t. Sarrion Siru Haamutohtori Sirosiipi jää kotiin
01.11.2020 o. Sarrion Johanas Pääkalloprinssi Jupina jää kotiin
21.10.2020 o. Sarrion Tulentuoma Tulitoteemi Makeaa Myrkkyä Sonja VRL-11911
05.10.2020 o. Kuusinevan Valonvarjelus Kuningaskaato Valonvarjelija Lottis VRL-13831
03.09.2020 t. Kuusinevan Hornantuli Tulitoteemi Hiidenhavina jää kotiin
01.09.2020 o. Saattoviikate Tuhonsaattelija Vihtatossu jää kotiin
20.08.2020 t. Kuusinevan Puuskupuh Hongankaataja Taikapuhallus Siguri VRL-11290
10.08.2020 o. Kuusinevan Perinsyntinen Syyntakeeton Tuhkimotarina Miltsu VRL-05564
06.08.2020 o. Kuusinevan Korpikiitäjä Myrskykiitäjä Jupina Sonja VRL-11911