Kuusinevan Kartano

Roudanluja

© VRL-04373

Nimi Roudanluja "Ruuti" Rekisterinumero VH18-018-1700
Rotu, sukupuoli Suomenpienhevonen, ori Väri, säkäkorkeus rautias, 147cm
Syntymäaika, ikä 18.06.2015, 8-vuotias Painotuslaji kenttäpainoitus
Omistaja Kuusinevan Kartano (VRL-04374) Koulutustaso ko. heB, re. 100cm, me. 90cm (helppo)
Kasvattaja Kannusmäen Tila (evm) Meriitit VSN WCh, KTK-I

Ruudilla on varmasti tallin suurin ego ja kisapaikoillakin ori pitää kyllä huolen siitä että se nähdään (ja etenkin kuullaan). Se on hyvin maskuliininen niin piirteiltään kuin luonteeltaankin, oikea suomijuntti. Ruuti on aina samaa mieltä asioista, eikä sen mielipide muutu, vaikka sitä kysyisi vuosien päästä uudelleen. Tässä mielessä oriin kanssa on hyvin helppoa toimia, koska siitä tietää valmiiksi mitkä asiat sujuvat ja mitkä eivät. Toisaalta koulutuksellisesti tämä on hieman huono juttu: uusien asioiden oppiminen ja kalloon laittaminen tuntuu joskus lähes mahdottomalta saavutukselta, edes sen kuuluisan kakkosnelosen kaverina. Ruuti on hoitaessa omissa oloissaan viihtyvä herra, jonka saa kyllä houkuteltua namien kanssa tarhasta, mutta ei se todellakaan vastaan tule, edes tuttuja ihmisiä tai edes ruoka-aikaan. Määrätietoinen persoona kuvastaa Ruutia paremmin kuin hyvin! Se tietää miten ihmisiä pyöritetään kuus-nolla jos saa siihen tilaisuuden. Ja orin tietäen: kannattaa huolehtia siitä ettei sellaista tilaisuutta tule, että se pääsisi pomottamaan, koska massiivinen ori osaa olla jopa vaaraksi itselleen ja muille jos pääsee öykkäröimään. Hoitotoimet ja perushoito sekä arkiset rutiinit kuten loimitukset tehdään orin kanssa aina kaksinpuolin sidottuna, mieluiten käytävällä, jossa on tilaa väistellä hampaita, liiskaamista ja takajalkoja. Periaatteessa ori ei näistä mitään arkena harjoita, mutta KUN siitä ei tosiaan voi mennä koskaan vannomaan milloin on sitten se huono päivä. On siis sanomattakin selvää tämän luettuaan, ettei ori ole kokemattoman saati aran käsittelijän hevonen ollenkaan ja tallityöntekijöistäkin vain murto-osa käsittelee oria omistajan ja ratsastajan lisäksi turvallisuussyistä. Ruuti tarhaa yksin, koska sietää hyvin vaihtelevasti toisia hevosia, eikä sitä riskiä ole haluttu ottaa, jos ori ei jostain tykkääkään.

Ratsuna Ruuti onkin sitten ihan toista maata.. tai siis kyllä sillä tottakai sama perusmeininki on ja oma tahto, mutta se on kuitenkin maastakäsittelyyn verraten helppo selästä. Innostuessaan tai protestoidessaan apuja se on ehdottomasti kokeneen hevosihmisen ratsu, mutta toimiessaan siitä saa erittäin kuuliaisen, rohkean ja reippaan suorittajan kenttään. Ruuti on tasainen joka lajissa, mutta ei erityisen hyvä niissä missään. Esteille ja maastoon se on aavistuksen kömpelö, eikä tee hyviä aikoja, mutta tarkalla ratsastuksella etenkin rataesteillä saadaan aikaan hyviä suorituksia. Koulupuolella Ruuti vaatii tasolleen ratsastettuna hyvän verryttelyn sekä herättelyä ja oikeasti laittoa töihin kirjaimellisesti jo alkuverkan aikana. Orilla on kuitenkin hyvä työmotivaatio ja kisapaikoilla se keskittyy hyvin ja antaa aina parhaansa, etenkin koulussa, koska se on Ruudille vähän vaikeaa. Matkustaessa ori on rauhallinen. Erikoisesteitä sisältävissä rataesteluokissa ja maastoesteitä maneesissa hypätessä Ruudin kanssa on hyvä olla raippa mukana, koska ori voi jonkun verran katsella huonossa valaistuksessa näitä hökötyksiä ja myös kiertää esteitä. Perusradat ja hyppääminen maastossa eivät kuitenkaan tuota ongelmia ja ori ylittää mitä vain tehtäviä varmasti. © Jannica

Sukutaulu

isä. Roudankova
sh, rt 147cm
ii. Routavaurio
sh, trt 149cm
iii. Vaaravyöhyke
sh, trt 148cm
iie. Routasydän
sh, m 147cm
ie. Naispaholainen
sh, rt 145cm
iei. Demonin Riivaama
sh, prt 146cm
iee. Joukun Leidi
sh, rt 144cm
emä. Ruutukuvio
sh, vrt 145cm
ei. Ristinolla
sh, rtkm 148cm
eii. Nollaaja
sh, vprt 149cm
eie. Tenhon Rilla
sh, rtkm 144cm
ee. Tilkkutäkki
sh, vrt 145cm
eei. Tihutyö
sh, tprt 146cm
eee. Täti Moonika
sh, m 144cm

Jälkeläiset

Syntymäaika Varsa Isä/emä Omistaja
19.07.2023 t. Alpirouta Roudanluja Kuusinevan Kartano VRL-04374

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

NJ 01.12.2019 Adina, suomenpienhevosorit - päätuom. alaera: irtoSERT
NJ 16.04.2019 Hornanhovi, suomenpienhevosorit - päätuom. birdie: MVA-SERT, BIS5
NJ 27.02.2019 Vaalama, suomenhevoset orit - päätuom. Dimma: MVA-SERT, BIS2
NJ 20.09.2018 Navaja, suomenhevosoriit - päätuom. Elisa: irtoSERT

VSN 13.06.2020 Haltiasalo, suomenpienhevosorit - tuom. dookie: RCH, 40p
VSN 31.12.2019 Hiivurin Suomenhevoset, suomenhevosorit - tuom. dookie: RCH, 40p
VSN 01.12.2019 Adina, suomenpienhevosorit- tuom. dookie: RCH, 40p
VSN 18.10.2019 Maybeck Stud, suomenhevosorit - tuom. dookie: RCH, 40p
VSN 21.09.2019 Navaja, suomenhevosoriit - tuom. dookie: SW1, 40p
VSN 20.09.2018 Navaja, suomenhevosoriit - tuom. dookie: SW3, 40p
VSN 18.09.2018 Kalman Suomenratsut, suomen(pien)hevosorit - tuom. dookie: SW2, 40p

VSR 28.02.2019 Suomenhevosten rotunäyttely, aikuiset orit - tuom. dookie: LKV3, I-palk.
VSR 30.11.2018 Suomenhevosten rotunäyttely, aikuiset orit - tuom. Lissu T: LKV5, I-palk.
VSR 31.10.2018 Suomenhevosten rotunäyttely, aikuiset orit - tuom. dookie: I-palk.
VSR 30.09.2018 Suomenhevosten rotunäyttely, aikuiset orit - tuom. Lissu T: LKV5, I-palk.

Päiväkirja

00.00.0000 Päiväkirjamerkintä

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.


00.00.0000 Päiväkirjamerkintä

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.