Kasvatus

Turmeltajassa kasvatetaan monipuolisesti suomenhevosia rentoon tahtiin, käyttöön kuin käyttöön ja lajiin kuin lajiin. Pyrimme kasvattamaan persoonallisia, terveitä ja kilpakentille soveltuvia ratsuja niin omaan kuin muidenkin käyttöön. Varsat saavat elää 6-9kk ikäisiksi emiensä kanssa, kesävarsat laitumella muiden varsallisten tammojen kanssa ja syksyisin ja talvisin joko emänsä kanssa kahdestaan, tai muutaman muun tamman ja varsan kanssa ryhmätarhassa. Vieroituksen jälkeen varsat pääsevät kasvamaan ja leikkimään pihattoon muiden ikäistensä varsojen kanssa, jossa ne elävät varsinaiseen ratsukoulutukseen asti. Kasvattimme nimetään muodossa Turmeltajan ****.

Silloin tällöin kasvattejamme laitetaan myyntiin. Yleensä varsoille toivotaan vähintään 20 sijoitusta vanhempien laatuarvosteluita ajatellen, mutta osa myydään myös täysin kilpailemattomiin koteihin. Päätoiveemme ja -vaatimuksemme kasvateille kuitenkin on, että se saa pitkäaikaisen kodin ja siistit sivut, sekä jonkinlaista aktiviteettia - oli se sitten kilpailua, tarinointia, mitä tahansa. Täysin tyhjänpanteiksi emme kasvattejamme myy.

Turmeltajasta on myös mahdollista saada tilausvarsoja. Jos oma turmeltajalainen kiinnostaa, lähetä asiallisesti otsikoitu sähköpostiviesti osoitteeseen virtuaali@varjoton.net. Kerro viestissäsi rehellisesti varsan tulevaisuudensuunnitelmat (käyttö, kotitalli ym.), toivomasi vanhempiyhdistelmä, kilpa-/sivunäyttö, sekä muita mahdollisia tietoja, jotka koet tärkeäksi kertoa.
Kasvateillemme on tarjolla myös kilpailuapua, jos varsalle tarvitaan sijoja vanhempien laatuarvosteluita varten, ja omistajaa ei kilpaileminen innosta - tällöin kasvatit myydään joko valmiiksi kisattuina, tai kasvattaja voi kisata kasvatilla myöhemmin. Laatuarvosteluun tähtääville kasvateille on mahdollista saada myös kasvattajan tukea tekstien muodossa (valmennukset, pk-merkinnät).

Saavutuksia

VSR:n Rotunäyttely 31.03.2018 - LKV1
dookie / Turmeltaja
o. Turmeltajan Sadonsurma
o. Turmeltajan Haamukajo
o. Turmeltajan Karnevaalikato
o. Turmeltajan Wakkeri
VSR:n Rotunäyttely 30.11.2018 - LKV1
dookie / Turmeltaja
o. Turmeltajan Tuulentaittaja
o. Turmeltajan Naistennaurattaja
o. Turmeltajan Kuningastaika
o. Turmeltajan Wakkeri
VSR:n Rotunäyttely 31.12.2018 - LKV1
dookie / Turmeltaja
t. Turmeltajan Kavalatar
t. Turmeltajan Tunturiturpa
o. Turmeltajan Haamukajo
o. Turmeltajan Wakkeri

Myyntiehdot

Kasvatteja yhteensä 275kpl - Lista palkituista kasvateista
Kasvatit 2014-2019

Kasvatit vuonna 2020 - 1kpl

s. 05.03.2020 o. Turmeltajan Riudunrikki i. Kalpea Kaaos e. Riimirikko om. Kaihovaara, VRL-14333

Turmeltaja on virtuaalitalli!