Kasvatus

Turmeltajassa kasvatetaan monipuolisesti suomenhevosia rentoon tahtiin, käyttöön kuin käyttöön ja lajiin kuin lajiin. Pyrimme kasvattamaan persoonallisia, terveitä ja kilpakentille soveltuvia ratsuja niin omaan kuin muidenkin käyttöön. Varsat saavat elää 6-9kk ikäisiksi emiensä kanssa, kesävarsat laitumella muiden varsallisten tammojen kanssa ja syksyisin ja talvisin joko emänsä kanssa kahdestaan, tai muutaman muun tamman ja varsan kanssa ryhmätarhassa. Vieroituksen jälkeen varsat pääsevät kasvamaan ja leikkimään pihattoon muiden ikäistensä varsojen kanssa, jossa ne elävät varsinaiseen ratsukoulutukseen asti. Kasvattimme nimetään muodossa Turmeltajan ****.

Silloin tällöin kasvattejamme laitetaan myyntiin. Yleensä varsoille toivotaan vähintään 20 sijoitusta vanhempien laatuarvosteluita ajatellen, mutta osa myydään myös täysin kilpailemattomiin koteihin. Päätoiveemme ja -vaatimuksemme kasvateille kuitenkin on, että se saa pitkäaikaisen kodin ja siistit sivut, sekä jonkinlaista aktiviteettia - oli se sitten kilpailua, tarinointia, mitä tahansa. Täysin tyhjänpanteiksi emme kasvattejamme myy.

Turmeltajasta on myös mahdollista saada tilausvarsoja. Jos oma turmeltajalainen kiinnostaa, lähetä asiallisesti otsikoitu sähköpostiviesti osoitteeseen virtuaali@varjoton.net. Kerro viestissäsi rehellisesti varsan tulevaisuudensuunnitelmat (käyttö, kotitalli ym.), toivomasi vanhempiyhdistelmä, kilpa-/sivunäyttö, sekä muita mahdollisia tietoja, jotka koet tärkeäksi kertoa.
Kasvateillemme on tarjolla myös kilpailuapua, jos varsalle tarvitaan sijoja vanhempien laatuarvosteluita varten, ja omistajaa ei kilpaileminen innosta - tällöin kasvatit myydään joko valmiiksi kisattuina, tai kasvattaja voi kisata kasvatilla myöhemmin. Laatuarvosteluun tähtääville kasvateille on mahdollista saada myös kasvattajan tukea tekstien muodossa (valmennukset, pk-merkinnät).

Myyntiehdot

Kasvatteja yhteensä 187kpl - Lista palkituista kasvateista
Kasvatit 2014-2017

Kasvatit vuonna 2018 - 11kpl

s. 04.01.2018 o. Turmeltajan Hukattu i. Fiktion Alvari e. Deralia om. Turmeltaja
s. 08.01.2018 t. Loistava Lohikäärme i. Turmeltajan Turmantuoja e. Mahtava Monsteri om. Turmeltaja
s. 18.01.2018 o. Turmeltajan Aslak i. Fiktion Alvari e. Liljan Utuhuntu om. Turmeltaja
s. 22.01.2018 t. Turmeltajan Haihdutar i. Koilahdus e. Halkojatar om. Turmeltaja
s. 25.01.2018 o. Turmeltajan Karmivaali i. Turmeltajan Karnevaalikato e. Seljasaaren Riento om. Turmeltaja
s. 29.01.2018 t. Turmeltajan Surunnaaraus i. Turmeltajan Sadonsurma e. Turmeltajan Pelonnaaraus om. Turmeltaja
s. 11.02.2018 o. Turmeltajan Kuolonkilke i. Koilahdus e. Noiturinna om. Desmi, VRL-14548
s. 20.02.2018 t. Turmeltajan Kuuratassu i. Turmeltajan Pakastus e. Turmeltajan Tahmatassu om. Turmeltaja
s. 24.02.2018 t. Turmeltajan Kuunsiru i. Astronautti e. Täyskuukuvitelma om. Turmeltaja
s. 28.02.2018 t. Turmeltajan Kavalatar i. Kieroikiskaus e. Turmeltajan Mollatar om. Turmeltaja
s. 20.03.2018 o. Turmeltajan Pikkupakkanen i. Kievarinkujan Kirmaus e. Villahaan Rupriina om. PJ VRL-14469, Kievarinkuja

Turmeltaja on virtuaalitalli!