Haavesointu - kuollut 19.02.2017

Virallinen nimi Haavesointu
Rotu, sukupuoli Suomenhevonen, tamma
Väri, säkäkorkeus Vaaleanpunarautias, 162cm
Syntynyt, ikä - kuollut 15.04.2015, 25v - kuollut 19.02.2017
Rekisterinumero VH15-018-1115
Omistaja, kasvattaja dookie VRL-04373, Turmeltaja, kasv. Jesper Tuominen evm
Koulutustaso ko. he A, re. 110cm, me. 100cm
Painotuslaji Yleispainotus
Saavutukset KERJ-I, ERJ-I, KRJ-I, SLA-I, Jälkeläisluokka B

Luonnekuvaus

Haavesointu on sen tyypin hevonen, josta vaan ei voi olla pitämättä. Kauniin värinen läsipää on älyttömän kiltti, vähän huomionkipeä ja hyväluontoinen elikko, joka saa aina päivän piristymään herttaisuudellaan ja yritteliäisyydellään. Haave on niin käsiteltävyydeltään kuin ratsastettavuudeltaankin erittäin hyvä - sitä voi huoletta hoitaa kaikki lapsista mummoihin, ja se osaa mukautua ratsastajallensa sopivaksi ratsuksi. Osaavat ihmiset saavat tämän omalla moottorilla liikkuvan ja valtavan työmoraalin omaavan neitokaisen taipumaan vaikka puun ympäri tai hyppäämään talon yli, kun taas aremmat ja osaamattomammat kyytiläiset voivat huoletta matkustella ja ihailla maisemia. Haave on aina tyytyväinen, kunhan sitä käsittelevä ihminenkin on. Muut hevoset eivät oikein tahdo ymmärtää Haaveen hyväntahtoisuuden päälle, ja raukka onkin tarhahierarkian pohjimmaisena.

Kuten jo sanottu, Haave on hyvin kiltti ja helppo hoidokki. Sen voi hoitaa irti tai kiinnisidottuna, käytävällä tai karsinassa - kaikki käy. Liinakko nuokkuu tyytyväisenä saamastaan huomiosta niin kauan, kun sitä pyydetään tekemään jotain, kuten nostamaan kavioita. Haave rakastaa kumisualla hieromista, ja rapsuttelua ja lääppimistä noin muutoinkin - kunhan se vain saa huomiota. Suitsiessa Haave laskee päänsä juuri siihen mihin pyydetään, ja avaa suunsa kiltisti. Vaikka liinakko ei kokonsa puolesta ole ehkä se helpoin varustettava lapsille tai aloitteleville nuorille, on sen kanssa kuitenkin varsin turvallista opetella suitsien laittoa - korvien vääntely ja kääntely ei Haaveen ilmettä saa värähtämäänkään. Myös satulointi on hyvin helppo ja nopea toimenpide, eikä liinakko sano vyönkään kiristelystä mitään.
Yksi pieni mutta Haaveen hoidossa on - se inhoaa vesiletkuja ja suihkutusta. Kurakelit ovatkin raivostuttavia aikoja tämän otuksen kanssa, sillä tamma ei seiso vahingossakaan hetkeäkään aloillaan, vaan tanssahtelee letkun edessä sivulta toiselle, eteen ja taakse, ja väistelee suihkuavaa vettä minkä kerkeää. Helpoimmalla pääseekin kun tamman iskee joko pesuboksiin kaksin puolin kiinni, jolloin Haave vain nostelee jalkojaan inhoten, tai sitten pyytää yhtä ihmistä pitämään pihalla kiinni ja toista suihkuttamaan. Näinkin liinakko pysyy hieman paremmin paikoillaan, vaikka jalat ovatkin kovin kevyenlaiset.
Taluttaessa Haaveen helppous tulee taas ilmi. Tamma kävelee tasan sitä vauhtia, mitä taluttajakin, ja pysähtyy kiltisti taakse, jos ihminenkin seisahtuu. Vesilätäköitä elikko kiertelee ja väistelee minkä kerkiää, mutta muuten se astelee tasaisen suoraan taluttajan perässä.

Haave on mitä ihanteellisin ratsu, joka nauttii silminnähden työnteosta. Tamma pyrkii aina toteuttamaan ratsastajan pyynnöt parhaansa mukaan, mutta ei siltikään pahastu, vaikka välillä tulisikin vähän epämääräisiä tai epäselviä apuja. Aloittelijoiden kanssa Haave on pomminvarma puksutin, joka ei ota askeltakaan ilman lupaa. Kokeneempien kuskien alla liinakosta kuoriutuu varsinainen monitaituri, jota voi alkaa työstämään kunnolla heti alkuverryttelyissä. Haaveella on melko isot, mutta pehmeät liikkeet, jotka ovat myös melko näyttävät. Kouluradalla tamman bravuuri onkin lisätty ravi ja keskilaukka, jolloin Haaveen askel muuttuu kovin lennokkaaksi. Haaveen saa toimimaan hyvin pitkälti painoavuilla, mutta se vaatii kuitenkin myös tasaisen ja vahvan ulko-ohjan ja -pohkeen tuen.
Myös esteratsuna Haave on vallan mainio tapaus. Se on energinen, järkevä sekä rohkea, eikä se kiellä turhaan. Tammalla on hyvä estesilmä ja hyppytekniikka, ja se vaatiikin ratsastajaltaan lähinnä mukana pysymistä ja ohjaamista, Haave hoitaa pitkälti loput. Toki isommilla ja vaativammilla radoilla se kaipaa enemmän tukea kuskiltaan, mutta pysyy silti yhtä anteeksiantavaisena, kuin pienemmilläkin. Haaveen laukka on helposti ja runsaasti säädeltävissä, josta on tietenkin paljon hyötyä monessa radan kohdassa.
Maastoesteillä Haave toimii pitkälti samalla tavalla kuin rataesteilläkin, vaikkakin se tarvitsee runsaasti eteenajoa vesiesteelle. Maastoesteiden saloja opetellessaan kaikki vettä sisältävät esteet olivat tammalle inhotus ja ällötys, mutta nykyisin se hyppää ja juoksee lätäkköön kuin lätäkköön kunhan vaatii tarpeeksi. Kiinteiden esteiden parissa tamma on myös hieman tarkempi hyppypaikoistaan, joten se myös kieltää herkemmin, jos paikka ei ole se otollisin. Maastoratsuna noin muuten Haave on se sama idioottivarma otus kuin kentälläkin - se ei säiky, ryöstä tai muutoinkaan pelleile. Liinakon kanssa voikin huoletta tehdä melkeinpä mitä vain ilman pelkoa käsistä riistäytyneestä hevosesta. Haave toimii hyvin niin yksin kuin porukassakin, eikä se innostu kovinkaan usein kisailemaan kavereiden kanssa laukkapätkillä.

Kisoissa Haave on hitusen eloisampi kuin kotosalla, mutta edelleen helppo ja varma käsiteltävä. Tamma kulkee korvat töttöröllä ja seurailee ympäristön tapahtumia kiinnostuneena, mutta kuuntelee kuitenkin kiltisti taluttajaa tai hoitajaansa. Verryttelyssä Haaveen ryhti tuntuu parantuneen kymmenkertaiseksi, ja tamman pienoinen esiintymishalu puskee väkisinkin esiin. Toisinaan tämä aiheuttaa yliherkkyyttä ratsastajan avuille, joista aiheutuu teatraaliset pysähdykset tai liikkellelähdöt, riippuen oliko pohje vai käsi liian kova. Kunhan kuski pysyy rauhallisena ja suhteellisen rentona, rauhoittuu Haavekin sen verran, että se malttaa kuunnella. Toki tamman esiintymishalusta ei ole juurikaan haittaa, kun se saa liinakon liikkumaan kevyemmin ja automaattisesti paremmin takapäätä ahkerasti käyttäen. Itse radalle päästyä käytös ei juurikaan muutu, vaan Haave pistää parhaansa peliin ja tekee mitä pyydetään.

Meriitit ja saavutukset

Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 25.10.2016
5 + 41 + 19 + 20 + 15 = 100p KERJ-I

Esteratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 30.11.2016
7 + 40 + 20 + 20 + 15 = 102p ERJ-I

Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelutilaisuus 20.12.2016
5,5 + 40 + 20 + 20 + 15 = 100,5p KRJ-I

Suomenhevosten laatuarvostelutilaisuus 20.12.2016
14 (4-4-3-3) + 25 + 23 + 22 + 14 = 98p SLA-I
"Kaunis tamma, hyvät tyypit. Kevyt kaareva kaula, sopusuhtainen runko, pitkä lautanen. Käyrähköt kintereet."

VSR:n Jälkeläisluokka C myönnetty 13.11.2016

VSR:n Jälkeläisluokka B myönnetty 11.10.2017

Sukutaulu

i. Haaveileva evm
sh, 164cm, vrt
ii. Mietelmä evm
sh, 165cm, vprt
iii. Hulina evm
sh, 163cm, prt
iiii. Heissulivei evm
sh, 160cm, trt
iiie. Kikan Hilma evm
sh, 162cm, vrn
iie. Metsätär evm
sh, 160cm, tprt
iiei. Metsän Kuningas evm
sh, 157cm, m
iiee. Laulutar evm
sh, 164cm, prt
ie. Vapputyttö evm
sh, 158cm, vkk
iei. Vappumies evm
sh, 159cm, mvkk
ieii. Allin Ajatus evm
sh, 161cm, m
ieie. Tähen Vappu evm
sh, 158cm, rnvkk
iee. Villityttö evm
sh, 154cm, vrt
ieei. Villitys evm
sh, 157cm, trt
ieee. Innon Melissa evm
sh, 153cm, rtkm
e. Ilosointu evm
sh, 157cm, vprt
ei. Ilomieli evm
sh, 160cm, rt
eii. Virkun-Ilo evm
sh, 156cm, prt
eiii. Sorrettu evm
sh, 157cm, tprt
eiie. Virkku evm
sh, 154cm, rtkm
eie. Lippari evm
sh, 164cm, trt
eiei. Lahjan Poika evm
sh, 168cm, prn
eiee. Neppari evm
sh, 156cm, rt
ee. Hupisointu evm
sh, 155cm, vrt
eei. Hupikas evm
sh, 157cm, prt
eeii. Ohitus evm
sh, 156cm, trn
eeie. Lennon-Liinu evm
sh, 154cm, vprt
eee. Surusointu evm
sh, 152cm, m
eeei. Kuurupiilo evm
sh, 155cm, mrn
eeee. Kesäsointu evm
sh, 150cm, klm

i. Haaveileva on 162cm korkea läsipäinen ja liinaharjainen hurmuri, joka on melko orimainen tapaus. Käsiteltäessä se on hieman sählä ja räjähdysherkkä, ja ratsastettaessa se on herkästi kuumuva mutta myös tavattoman yritteliäs hevonen. Vaaleanrautias omaa upeat liikkeet, joista löytyy runsaasti joustoa ja säätövaraa suuntaan jos toiseenkin, ja Haaveileva onkin näyttävä ilmestys kouluradalla. Ori kilpaili nuorempana menestyksekkäästi niin koulussa, esteillä ja kentässä. Hyppytekniikka ei ole parhaimmasta päästä, mutta Haaveileva hyppäsi kuitenkin sujuvasti metrin ratoja. Ryhdikäs ja selvän ratsutyypin omaava liinakko kantakirjattiin kymmenvuotiaana ratsusuunnalle toiselle palkinnolle. Haaveileva sai rakenteestaan melko keskinkertaiset pisteet, josta parhaimmat tulivat hyvän muotoisesta ja pituisesta kaulasta, selvästä säästä, sekä vahvasta takaosasta. Jalka-asennoissa oli hieman sanomista käyrien kintereiden ja ventojen vuohisten vuoksi, mutta noin muuten Haaveileva oli rakenteeltaan oikein kelvollinen tapaus. Kantakirjauksen jälkeen Haaveilevaa alettiin tarjota jalostukseen, ja se olikin muutamana kesänä melko suosittu ori. Eläkkeelle siirryttyään Haaveilevaa käytettiin enää satunnaisesti jalostukseen, ja tänä päivänä sillä on 34 jälkeläistä. Vanhimmat ovat osoittautuneet vähintään yhtä monipuolisiksi harraste- ja kisakumppaneiksi kuin isänsäkin, ja ori näyttää myös periyttäneen melko hyvin hienoja liikkeitään.

ii. Mietelmä oli monipuolinen suoritushevonen, joka kilpaili paljon niin esteillä, koulussa kuin kenttäratsastuksessakin. 165cm korkea ori ei rakenteeltaan ollut ehkä parhaimmasta päästä, mutta vaaleanpunarautiaan liinakon laukka oli hyvin laadukasta, ja hyppytyyli oli myös erittäin hyvä. Ori oli rakeenteeltaan hieman turhan pitkärunkoinen; jalkojen asennoissa oli hieman sanomista, mutta tyypeiltään se oli hyvä. Luonteeltaan Mietelmä oli reipas ja kilpailuntahtoinen, mutta myös kiltti ja yhteistyöhaluinen. Liinakko kirjattiin kahdeksanvuotiaana toiselle palkinnolle, jonka jälkeen se oli lähes joka kesä, joskin lyhyen aikaa kerrallaan, tammojen käytettävissä. Pääosin orin kanssa kuitenkin keskityttiin kilpailemiseen kesäkausilla. Mietelmä oli varsinainen monitaituri, ja se kilpailikin parhaimmillaan helppoa A:ta koulupuolella, esteillä metriä ja kentässä helppo -luokissa. Etenkin kentässä ori loisti todenteolla, sillä se oli kovakuntoinen ja innokas hyppääjä, ja erittäin rohkea luonteeltaan. Mietelmä lopetettiin kroonistuneiden jalkavaivojen vuoksi 22-vuotiaana, ja sille syntyi kaiken kaikkiaan 28 jälkeläistä. Ori periytti turhan vahvasti pitkärunkoisuuttaan ja -selkäisyyttään, mutta myös laadukasta laukkaansa ja hyvää hyppytekniikkaa.

ie. Vapputyttö oli 158cm korkea, luonteeltaan kovin iloinen ja ihmisrakas tamma. Vaalea voikko toimi lähinnä harrastehevosena, kilpaillen satunnaisesti helpoissa luokissa seurakisoissa niin este- kuin koulupuolella. Tamma kantakirjattiin kuusivuotiaana kolmannelle palkinnolle kasvattajansa toimesta ennen nykyiselle omistajaperheelle myyntiä. Vapputyttö oli kaunis, mutta hieman matalajalkainen ja erittäin vankkarunkoinen tamma, jolla oli melko hyvät tyypit. Kaulassa olisi saanut olla enemmän pituutta, lapa olisi voinut olla vähän loivempi ja lautanen pidempi. Jalat tammalla olivat hyväasentoiset ja järeäluustoiset. Luonteensa puolesta Vappu pystyi käsittelemään ihan jokainen vauvasta vaariin, ja ratsastettavuudeltaankin tamma oli perheen lapsillekin sopiva ratsu. Tamman tiedettiin varsoneen kerran viisivuotiaana kasvattajallaan, ja perhe halusi yrittää astuttaa rakasta tammaansa uudestaan 14-vuotiaana. Useamman yrityksen jälkeen Vappu tiinehtyi, ja varsoi komean orivarsan - perhe ei pystynyt oria pitämään, joten he myivät sen pian vieroituksen jälkeen. Tämän jälkeen Vappu ei enää tiinehtynyt useista yrityksistä huolimatta, joten se sai viettää rauhallista perhehevosen ja pihakoristeen elämäänsä aina 26-vuotiaaksi asti, jolloin se nukkui rauhassa pois kotilaitumellaan.

e. Ilosointu on tavattoman kaunis tamma, joka oli luonteeltaan melko mukavuudenhaluinen ja toisinaan jopa laiska. Kauniin sävyinen, 157cm korkea vaaleanpunarautias muutti seitsemänvuotiaana kasvattajaltaan pienelle ratsastuskoululle, jossa tamma nousikin nopeasti alkeistuntilaisten suosikiksi kiltin käsiteltävyytensä ja tasaisen ratsastettavuutensa ansiosta. Kokeneemmille ratsastajille Ilosointu tarjosi melkoisesti haastetta, ja tammasta saikin vain harva sen parhaat puolet esille. Näinä hetkinä rautias onkin kaunis näky, vaikkei se liikkeiltään olekaan kovin kummoinen tapaus. Ilosointu kilpaili satunnaisesti helpoissa luokissa ratsastuskouluoppilaiden kanssa, mutta erään vakituisemman ratsastajan kanssa tamma pääsi muutamaan otteeseen näyttämään kyntensä helppo A -koululuokissa ja 90cm -esteluokissa, menestyen ihan kelvollisesti. Ilosointu oli rakenteeltaan syvä- ja pitkärunkoinen, hieman liian lyhyen mutta hyvän muotoisen kaulan ja hyvät jalka-asennot omaava tamma, jota ei harmillisesti koskaan kantakirjattu. Tuntihommien ohessa Ilosointu varsotettiin neljä kertaa vuosien aikana, ja syntyneistä varsoista molemmat orit ja toinen tammoista myytiin, ja toinen tammavarsa jätettiin seuraamaan emänsä kavionjälkiä. Myydyt varsat näyttivät perineen emältänsä tasaista luonnetta ja vaaleaa väriä, mutta muutoin varsat tulivat enemmän isiinsä. Tänä päivänä Ilosointu tekee kevyesti tuntihommia eläkepäivien vieton ohella.

ei. Ilomieli oli miellyttäväluonteinen, 160cm korkea raudikko. Se suoritti aina täysillä, ja sen kanssa saatiin todella hyviä tuloksia niin esteiltä- kuin koulustakin, ja lähes aina palattiin kisoista ruusukkeen kera kotiin. Orin kanssa menestyttiin esteillä 80cm -luokissa ja koulussa helppo A -luokissa, mutta vaikka se oli oikein hyvä kilpahevonen, ei sen kanssa uskallettu kenttäratsastusta kokeilla. Jälkeläisiä ori sai 11 kappaletta, ja se myös kantakirjattiin kakkospalkinnolla. Rakenteeltaan Ilomieli oli hieman raskastyyppinen mutta ryhdikäs, sillä oli leveä kaula jossa oli hyvä ylälinja, lavat olivat melko jyrkät ja runko oli pitkähkö ja melko syvä. Jalat orilla olivat järeäluustoiset ja melko hyväasentoiset ventoja vuohisia lukuunottamatta. Ilomieli lopetettiin selkävaivojen vuoksi 19-vuotiaana.

ee. Hupisointu oli ihan tavallinen harrasteratsu, jonka kanssa kilpailtiin huvin ja viihteen vuoksi helpoissa seuraluokissa, lähinnä helppo B- ja 70cm -tasoilla. Hupisointu oli tasainen ja yritteliäs tamma, ja sen kanssa pääsivät monet ihmiset aloittamaan kilpauraansa. 155cm korkea vaaleanrautias asui yksityishevosena ratsastuskoululla, mutta teki satunnaisesti tuntihevosen hommia ja toimi näinollen myös tuntilaisten kisaratsuna tarpeen tullen. Hupisointu myös kantakirjattiin 12-vuotiaana kolmannelle palkinnolle, ja sen kantakirjauslausunnosta mainittiin muun muassa kaunis pää, pitkä kaula, loiva lapa ja piirteetön säkä, melko syvä, pitkähkö runko ja loiva lautanen. Jaloistaan tamma sai melko kehnot numerot hennonhkon luuston, etujalkojen sapelihakuisuuden ja takajalkojen käyräkintereisyyden takia. Kaviot Hupisoinnulla kuitenkin olivat erittäin hyvät. Hupisointu varsotettiin elämänsä aikana kaksi kertaa, ja molemmat syntyneet varsat olivat tammoja. Toinen myytiin vasta seitsemänvuotiaana, kun omistajakasvattajalla ei riittänyt aika kolmelle hevoselle. Molemmat tammat perivät emältään toisinaan jopa liiankin tasaisen luonteen ja kauniin pään. Hupisointu oli loppuun asti erittäin hyväkuntoinen ja pirteä rouva, ja se kuoli rauhassa tarhassaan 26-vuotiaana.

emänisä & emänemä © VRL-10352 (muokannut dookie)

Jälkeläiset

s. 30.06.2015 t. Turmeltajan Utukuva, i. Myrskymerkki
s. 03.12.2015 t. Turmeltajan Suvisointu, i. Hattuvaaran Möhköfantti
s. 12.06.2016 t. Turmeltajan Varjosointu, i. Varjosoturi
s. 05.01.2016 o. Turmeltajan Hurmelius, i. Hurmusti
s. 14.07.2016 o. Turmeltajan Myrskyntuoja, i. Myrskymerkki

Kilpailukalenteri

Kalenteriin merkitty vain sijoitukset!
KERJ
09.07.2015 - KERJ - Muiston Suomenhevoset - CIC1 - 4/30 10.07.2015 - KERJ - Muiston Suomenhevoset - CIC1 - 1/30
10.07.2015 - KERJ - Kuuralehto - CIC1 - 3/40 15.07.2015 - KERJ - Muiston Suomenhevoset - CIC1 - 2/30
15.08.2015 - KERJ - Kilpailukeskus Stewart - CIC1 - 7/53 22.08.2015 - KERJ - Kilpailukeskus Stewart - CIC1 - 4/53
24.08.2015 - KERJ - Kilpailukeskus Stewart - CIC1 - 7/53 14.09.2015 - KERJ - Kuuralehto - CIC1 - 3/34
30.10.2015 - KERJ - Lepmets - CIC1 - 2/30 31.10.2015 - KERJ - Lepmets - CIC1 - 2/30
02.12.2015 - KERJ - Peikkola - CIC1 - 3/16 24.01.2016 - KERJ - Turmeltaja - CIC1 - 4/29
27.01.2016 - KERJ - Shadow - CIC1 - 4/41 28.01.2016 - KERJ - Turmeltaja - CIC1 - 1/29
28.01.2016 - KERJ - Turmeltaja - CIC1 - 2/29 23.02.2016 - KERJ - Pirunportti - CIC1 - 3/30
27.02.2016 - KERJ - Kärmeniemi - CIC1 - 4/30 01.03.2016 - KERJ - Pirunportti - CIC1 - 2/30
01.03.2016 - KERJ - Huvitutti - CIC1 - 5/30 01.03.2016 - KERJ - Kärmeniemi - CIC1 - 5/30
01.03.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 5/30 03.03.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 2/30
04.03.2016 - KERJ - Kärmeniemi - CIC1 - 1/30 05.03.2016 - KERJ - Huvitutti - CIC1 - 1/30
07.03.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 5/30 07.03.2016 - KERJ - Huvitutti - CIC1 - 5/30
08.03.2016 - KERJ - Huvitutti - CIC1 - 4/30 09.03.2016 - KERJ - Huvitutti - CIC1 - 2/30
14.03.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 1/30 19.03.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 5/30
20.03.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 5/30 06.03.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 2/50
07.03.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 4/50 27.03.2016 - KERJ - Filmür - CIC1 - 3/30
27.03.2016 - KERJ - Tuiskula - CIC1 - 2/30 05.04.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 5/40
06.04.2016 - KERJ - Viisikko - CIC1 - 4/30 08.04.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 6/40
10.04.2016 - KERJ - Heljävirta - CIC1 - 5/40 10.04.2016 - KERJ - Viisikko - CIC1 - 3/30
12.04.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 3/30 16.04.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 2/30
16.04.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 2/30 20.04.2016 - KERJ - Mörkövaara - CIC1 - 3/30
21.05.2016 - KERJ - Metsovaara - CIC1 - 4/40 23.05.2016 - KERJ - Metsovaara - CIC1 - 2/40
31.07.2016 - KERJ-CUP - Satulinna - CIC1 - 11/125
ERJ
07.07.2015 - ERJ - Kadotetut Suomenhevoset - 110cm - 1/29 08.07.2015 - ERJ - Kadotetut Suomenhevoset - 110cm - 2/29
10.07.2015 - ERJ - Kadotetut Suomenhevoset - 110cm - 4/29 14.07.2015 - ERJ - Kadotetut Suomenhevoset - 110cm - 5/29
15.07.2015 - ERJ - Kadotetut Suomenhevoset - 110cm - 2/29 16.07.2015 - ERJ - Kuuralehto - 110cm - 2/40
05.08.2015 - ERJ - Mörkövaara - 110cm - 4/30 06.08.2015 - ERJ - Mörkövaara - 110cm - 1/30
10.08.2015 - ERJ - Moondance - 110cm - 2/12 12.08.2015 - ERJ - Moondance - 110cm - 2/18
26.09.2015 - ERJ - Teerivaara - 110cm - 2/27 28.09.2015 - ERJ - Teerivaara - 110cm - 5/27
09.10.2015 - ERJ - Mörkövaara - 110cm - 1/30 18.10.2015 - ERJ - Mörkövaara - 110cm - 2/30
23.10.2015 - ERJ - Mörkövaara - 110cm - 1/30 01.11.2015 - ERJ - Mörkövaara - 110cm - 2/30
03.11.2015 - ERJ - Mörkövaara - 110cm - 4/30 07.11.2015 - ERJ - Mörkövaara - 110cm - 4/30
08.11.2015 - ERJ - Mörkövaara - 110cm - 2/30 09.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 1/30
10.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 1/30 10.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 4/30
10.11.2015 - ERJ - Mörkövaara - 110cm - 4/30 12.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 4/30
14.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 1/30 16.11.2015 - ERJ - Trio Connemaras - 110cm - 1/50
17.11.2015 - ERJ - Trio Connemaras - 110cm - 4/50 20.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 3/30
20.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 4/30 21.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 4/30
23.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 3/30 24.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 3/30
24.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 3/30 25.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 3/30
25.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 1/30 26.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 2/30
27.11.2015 - ERJ - Bellgrove - 110cm - 5/30 06.01.2016 - ERJ - Yemene - 110cm - 5/40
07.01.2016 - ERJ - Yemene - 110cm - 6/40 07.01.2016 - ERJ - Yemene - 110cm - 4/40
08.01.2016 - ERJ - Yemene - 110cm - 3/40 09.01.2016 - ERJ - Yemene - 110cm - 2/40
13.01.2016 - ERJ - Yemene - 110cm - 1/40 14.01.2016 - ERJ - Kuuralehto - 110cm - 1/40
15.01.2016 - ERJ - Kuuralehto - 110cm - 2/40 17.01.2016 - ERJ - Kuuralehto - 110cm - 6/40
18.01.2016 - ERJ - Kuuralehto - 110cm - 2/40 19.01.2016 - ERJ - Kuuralehto - 110cm - 5/40
05.02.2016 - ERJ - Tuiskula - 110cm - 4/30 11.02.2016 - ERJ - Tuiskula - 110cm - 3/30
12.02.2016 - ERJ - Tuiskula - 110cm - 2/30 13.02.2016 - ERJ - Tuiskula - 110cm - 5/30
18.02.2016 - ERJ - Tuiskula - 110cm - 3/30 19.02.2016 - ERJ - Viehättävä - 110cm - 4/30
23.02.2016 - ERJ - Viehättävä - 110cm - 3/30 08.02.2016 - ERJ - Marrasvaara - 110cm - 2/30
09.02.2016 - ERJ - Marrasvaara - 110cm - 4/30 10.02.2016 - ERJ - Marrasvaara - 110cm - 2/30
12.02.2016 - ERJ - Marrasvaara - 110cm - 5/30 13.02.2016 - ERJ - Marrasvaara - 110cm - 5/30
KRJ
21.01.2016 - KRJ - Kilpailukeskus Stewart - KN Sepcial - 7/62 22.01.2016 - KRJ - Kilpailukeskus Stewart - KN Special - 1/62
22.01.2016 - KRJ - Kilpailukeskus Stewart - helppo A - 2/100 27.01.2016 - KRJ - Fiktio - helppo A - 2/80
01.03.2016 - KRJ - Huvitutti - helppo A - 5/30 18.03.2016 - KRJ - Whitehall - helppo A - 7/60
21.03.2016 - KRJ - Mörkövaara - helppo A - 6/50 22.03.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 1/40
23.03.2016 - KRJ - Kuuralehto - helppo A - 5/40 24.03.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 5/40
24.03.2016 - KRJ - Helmivaara - helppo A - 3/30 25.03.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 3/40
26.03.2016 - KRJ - Helmivaara - helppo A - 3/30 27.03.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 6/40
27.03.2016 - KRJ - Kuuralehto - helppo A - 1/40 28.03.2016 - KRJ - Kuuralehto - helppo A - 1/40
05.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 5/30 07.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 5/30
10.04.2016 - KRJ - Hevannan Oriasema - helppo A - 1/30 11.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 3/30
11.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 1/30 12.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 1/30
12.04.2016 - KRJ - Hevannan Oriasema - helppo A - 4/30 13.04.2016 - KRJ - Mörkövaara - helppo A - 5/30
13.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 5/30 14.04.2016 - KRJ - Mörkövaara - helppo A - 2/30
16.04.2016 - KRJ - Mörkövaara - helppo A - 4/30 17.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 2/30
17.04.2016 - KRJ - Hevannan Oriasema - helppo A - 2/30 17.04.2016 - KRJ - Turmeltaja - helppo A - 2/30
18.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 5/30 18.04.2016 - KRJ - Turmeltaja - helppo A - 3/30
25.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 4/40 26.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 6/40
27.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 3/40 28.04.2016 - KRJ - Heljävirta - helppo A - 3/40
07.04.2016 - KRJ - Fiktio - helppo A - 5/80 08.04.2016 - KRJ - Viisikko - helppo A - 2/30
10.04.2016 - KRJ - Viisikko - helppo A - 4/30 11.04.2016 - KRJ - Viisikko - helppo A - 2/30
13.04.2016 - KRJ - Viisikko - helppo A - 1/30 16.04.2016 - KRJ - Fiktio - helppo A - 5/80
19.04.2016 - KRJ - Haavelaakso - helppo A - 7/60 22.04.2016 - KRJ - Villahaka - helppo A - 2/60
22.04.2016 - KRJ - Villahaka - helppo A - 4/60
VSR
31.05.2016 - VSR-CUP - kenttäratsastus - CIC1 - 2/30 30.09.2016 - VSR-CUP - kouluratsastus - helppo A - 4/143

Päiväkirja & valmennukset

25.03.2016 Kouluvalmennus, valmensi Gabi

Olin tänään pitämässä valmennusta dookielle ja hänen suomenhevoselleen Haaveelle. Valmennuksen pidimme maneesissa inhottavan vesisateen vuoksi. Aluksi ratsukko verrytteli huolellisesti jokaisessa askellajissa tehden runsaasti ympyröitä sekä kaarevia uria. Kunnon verryttelyn jälkeen aloitimme itse valmennuksen tehden ensin laukannostoja käynnistä. Dookie antoi selkeitä apuja tammalle, joka suoriutui nostoista erinomaisesti. Hiottavaa parivaljakolla tässä kohdassa ei todellakaan ole. Kun laukat oli nostettu molempiin suuntiin, siirryimme seuraavan tehtävän pariin. Olin suunnitellut melko laukkapainotteisen ohjelman, joten seuraavaksi oli vuorossa laukanvaihdot käynnin kautta. Pyysin ratsukkoa tulemaan kahdeksikkoa pääty-ympyröillä. Parilla ensimmäisellä kerralla Haave otti vaihdon yhteydessä kaksi käyntiaskelta, mutta dookie toimi hienosti ja lopulta saimme homman sujumaan yhden käyntiaskeleen vaihto siirtymällä.
Tässä vaiheessa oli laukkailtu jo melko runsaasti, joten seuraava tehtävämme olikin pohkeenväistöjä uralta keskelle sekä takaisin uralle käynnissä. Vasemmalle väistäessä Haave aluksi hieman tökki eikä olisi millään halunnut toimia niinkuin dookie sitä ohjasti. Lopulta tamma kuitenkin lopetti vastaan vääntämisen ja väistöt sujuivat ongelmitta. Ennen niin kutsuttuja loppuraveja pyysin vielä ratsukkoa tekemään muutamat takaosakäännökset, jotka Haave teki kuin ohjekirjan mukaisesti. Lopuksi pyysin dookieta vielä tulemaan ravissa pitkillä urilla lisättyä ravia ja lyhyillä sivuilla pääty-ympyrät keskiravissa. Aluksi Haave löntysteli, mutta lopulta sieltä löytyi oikein näyttävä ravi molempiin suuntiin. Annoin ratsukolle vapaat ohjat loppu verryttelyyn käynnissä, joiden aikana annoin myös palautetta valmennuksesta sekä ohjeita tulevaa varten.

05.04.2016 Maastoestevalmennus, valmensi varpu.

Olen jo pitkään odottanut kevään tuloa, sillä se tarkoittaa, että päästään aloittamaan maastoestevalmennukset. Kauden ensimmäisen valmennuksen kohteeksi sain kauniin Haave-tamman ratsastajansa kanssa. Odottelin jo erään pellon laidalla mönkkärin päällä, kun dookie ratsunsa kanssa saapui paikalle. Hän kertoi jo hieman verrytelleensä matkalla pellolle, joten pääsimme aloittamaan työnteon.
Pellolle ori rakennettu koivuista pystyeste, pellon rajassa kohti metsää oli risueste ja hieman syvemmällä metsässä sitten se kuuluisa vesieste, jolle tämä ratsukko kyllä pääsisi, vaikkakin se saattoi olla viileää. Pyysin ratsukkoa lämmittelemään vielä ensin laukassa pellon reunassa, jonka jälkeen pyysin lähestymistä koivupystylle. Haave on täynnä virtaa ja dookiella olikin kova työ pidellä kookas tamma hallinnassa. Ei meno kuitenkaan holtittomalta näyttänyt, vaan sopivall rytmillä ratsukko ylitti esteen. Pienet ilopukit Haaveelta perään ja meno jatkui. Nyt kyllä näkyi, että ratsukko nautti menostaan suunnattomasti ja pyysin tulemaan saman uudestaan. Hyvällä rytmillä toinenkin ylitys sujui ja käskin jatkamaan suoraan metsänlaidalla olevalle risuesteelle. Haave hieman tuijoteli tuota risuja törröttävä hökötystä, mutta dookien rohkaistessa tammaa hyvin pohkeella hyppäsi Haave esteen moitteettomasti. Tulimme saman vielä uudestaan ja siirryimme veteen.

Koska kevät oli vasta alussa ja jää sulanut vesiesteeltä, niin päätin, että ratsukko ylittää vesiesteen sen matalasta reunasta. Hyppyä ei tule, mutta tarkoituksena olikin harjoitella sujuvaa ratsastamista veden läpi. Ensimmäisellä yrityksellä Haave laukkasi reilusti ohi vedestä. Se ei suostunut kavionsa kärjelläkään veteen koskemaan ja vielä toisellakin yrityksellä se ampaisi ohi. Pyysin lähstymään käynnissä ja antaa Haaveen haistella vettä. Talven jälkeen veteen on taas pelottavampi mennä, kun kesäkauden lopussa, jolloin sinne on jo moneen kertaan menty. Lopulta Haave käveli veden läpi ja sitten suostui jo laukassakin sinne tulemaan.
Lopuksi palattiin vielä pellolle ja annoin ratsukolle luvan päästellä vielä valmennuksen lopuksi viimeisetkin ylimääräiset energiat pois. Todella mieltä piristävää oli valmentaa tätä ratsukkoa ja Haave on mitä mahtavaluontoisin hevonen.

15.04.2016 Estevalmennus, valmensi varpu.

Muutama päivää kouluvalmennuksen jälkeen tulin pitämään taas Haaveelle ja dookielle valmennusta. Tällä kertaa rataesteiden merkeissä. Päätin, että treenataan tänään omaa bravuuriani eli kaarevia teitä. Samaan valmennukseen sain myös sisällytettyä lyhyen lähestymisen ja kaarteessa ratsastamisen tärkeyden. Rakentelin esteitä, kun ratsukko aloitti ravissa verryttelyn. Laitoin heille muutaman maapuomin, joiden kanssa he saivat verrytellä. Haave oli todella hyvin kuulolla heti alusta alkaen eli oli tainnut edellisen koulutreenin opit tepsiä. Laitoin alkuverryttelyn jälkeen pari estettä ihan ristikoksi ja ratsukko sai vielä ylittää nee hyvässä tasaisessa laukassa.

Sitten lähdettiin kohti tehtäviä. Olin asettanut 2 pystyä kaarevalle kiemurauralle. Väliin mahtui kolme laukkaa, kun keskeltä ratsasti ja myös ensimäiselle esteelle ratsastaessa tuli lyhyt tie, jolloin kulmassa ratsastamisesta tuli todella tärkeää. Ensin pidin estekorkeudet hyvin matalalla kun pari tutustui tehtävään. Haave liikkui hyvin ja tasaisesti ja tehtäväkin sujui hyvin kolmella laukalla. Ei siis ongelmia. Nostettiin vähän esteitä ja nyt ensimmäiselle esteelle lähestyminen oli hieman vaikeampaa. Haaveen laukka hieman kuoli kaarteessa, mutta hyvin ratsukko selvisi tehtävästä. Pyysin tulemaan uudestaan ja ratsastamaan paremmin eteen, mutta kuitenkin hallitusti. Nyt kaarre sujui paremmin, mutta tie esteelle oli vino. Haave kuitenkin katsoi paikan hyvin, eikä kummempia sattunut. Vielä uuden toiston pyysin ja nyt hypyt sujuivat mainiosti suuremmallakin estekorkeudella. Pyysin tulemaan vielä toiseen suuntaan, eikä siihen suuntaan ollut enää ongelmia.

Lopuksi pyysin tulemaan vielä Haaveen kisakorkeudessa suoran linjan ja putkeen tämän kaarevan. Suoran linjan takimmainen este oli okseri, muut pystyjä. Suoralle linjalle väli oli neljä laukkaa ja kaarevalle edelleen kolme. Mukaan tuli siis myös temponvaihteluita. Ensin otettiin hieman taake, toisessa sai taas sujua. Suora linja oli hyvä, mutta kaarevalle lyhentäminen jäi päälle ja väliin tuli kolme ja puoli laukkaa, joten hypystä tuli hassu ja puomi tuli alas. Pyysin vielä uudestaan ja nyt sujui koko paketti hyvin. Ratsukko sai siis aloittaa loppuverryttelyt.

20.04.2016 Kouluvalmennus, valmensi varpu.

Tämä oli toinen kerta kun pääsin Haavetta valmentamaan ja suuntasin innokkaasti kentälle, jossa dookie jo hevosensa kanssa verrytteli. Päätin, että tänään treenattaisiin siirtymisten kanssa ja hiottaisiin ne aivan tip top kuntoon, jotta kisoissa ei niistä karise pisteitä. Dookie olikin jo verrytellyt hevosensa käynnissä ja ravissa, joten pyysin heitä pääty-ympyrälle ja lähdimme tekemään käynti-seis siirtymisiä. Niissä ei oikeastaan ollut mitään ongelmaa. Hieman dookie sai napakammin pyytää Haavetta eteen, jotta käynti lähtisi heti ensimmäisestä askeleesta pyörimään hyvin. Haave muutaman napakamman avun jälkeen muuttui hyvin reagoivaksi ja nöyrästi suoritti tehtäviään. Pyysin nyt käynti-ravi-siirtymiä ja Haave säilytti hyvin reaktionopeutensa. Tässä jos missä on hevonen, joka haluaa miellyttää. Hieman pyysin dookieta vielä kokoamaan ravia ennen siirtymistä, mutta muuten tämäkin sujui. Sitten vielä ravi-laukka-siirtymiset samaan syssyyn. Haave hieman innostui laukoista ja sitä sai koota hyvinkin paljon, että raviin siirtymisestä tulisi siisti. Välillä Haave pudotti raville jo liiankin aikaisin, mutta dookie korjasi hyvin eteen ja otti hallitumman siirtymisen. Haave alkoi siis jo hieman ennakoimaan pyyntöjä.

Tämän jälkeen vaihdoimme suunnan ja nyt sitten pysähdyksen kautta kaikki askellajit läpi. Käynti-pysähdys sujui jo aluksi kivasti, mutta otimme niitä alle muutaman. Nyt erittäin huolellinen kokoaminen oli tärkeää, joten muistutin siitä vielä dookielle ennen kuin ratsukko lähti ravi-pysähdys-siirtymiin. Aluksi Haave nosti muutaman käyntiaskeleen kautta ravin, joten apuja taas tarvittiin napakammiksi. Kerran jälkeen Haave kuitenkin taas muisti nopean reagoinnin. Nyt taas kokoaminen sujui hyvin ja ravista tuli kauniita pysähdyksiä, jotkut jopa tasajaloin. Nyt vielä sama laukasta. Haave oli hyvin vertynyt ja kuulolla, joten pysähdyksestä laukkaan ei ollut mikään ongelma. Toiseen laukasta pysähtyminen kuitenkin tuotti hankaluuksia, joten yhden hyvän pysähdyksen jälkeen annoin ratsukon jatkaa loppuravien ja käyntien merkeissä. Oikein onnistunut valmennus ja toivottavasti pisteet ovat jatkossa pysähtymäkohdissa huipussaan!

09.06.2016 Kouluvalmennus, valmensi Víva

Dookie verryteli itsenäisesti vaaleanpunarautiasta suomenhevostammaansa Haavetta, minun katsellessani ratsukon verryttelyitä tarkkaavaisesti. Tamma vaikutti oikein reippaalta ja yhteistyöhaluiselta tapaukselta, eikä kummankaan osapuolen välillä näyttänyt olevan mitään kahinaa vaan ratsukko näytti menevän yks yhteen. Kaksikon verrytellessä tarpeekseen, pyysin dookieta ottamaan Haaveen kanssa hieman pohkeenväistöä, joka taittui moitteettomasti tuolta kaksikolta. Yhteistyö pelasi hyvin ja kummatkin olivat todella keskittyneitä väistöjän aikana ja kumpikin tiesi oman tehtävänsä. Koska en halunnut jäädä hinkkaamaan tuttuja asioita kertaalleen, niin päätin pyytää dookieta siirtymään Haaveen kanssa raviin, jolloin kerroin suunnitelmani, jonka ratsukko sai myös toteuttaa valvovan silmäni alla.
Ratsukon ravaillessa pyysin dookieta pysäyttämään Haaveen maneesin toisella sivulla ja peruuttamaan, josta ratsukon oli tarkoitus nostaa laukka, laukata maneesi ympäri ja toistaa tehtävä niin, että laukasta pysähdytään, peruutetaan ja siirrytään raviin. Dookie ravasi keskittyneen oloisena Haaveen kanssa ja maneesin toisella sivulla hän pysäytti tamman, peruutti ja nosti laukan. Haave toimi kuin ajatus, eikä ratsukolla näyttänyt olevan ongelman ongelmaa tehtävän suorittamisessa. Kaksikko laukkasi maneesin ympäri, kunnes tuli taas aika pysähtyä laukasta, peruuttaa ja siirtyä raviin. Tämäkin sujui ratsukolta oikein näppärästi. Ratsukko toisti tehtävää jonkun aikaa, kunnes pyysin dookieta ottamaan Haaveen kanssa laukan vaihtoja käynnin kautta. Niiden kanssa oli alkuun hieman ongelmia, mutta loppua kohden kaksikko oli niiden teossa kuin ammattilaiset. Lopulta pyysin dookieta ottamaan loppukäynnit, jolloin lopeteltiin valmennus siihen. Ratsukko teki loistavaa työtä, enkä voinut kuin vain kiittää dookieta.

11.06.2016 Estevalmennus, valmensi Víva

Tuttu ratsukko saapui kentälle, minun tervehtiessäni dookieta hymyillen. Pyysin häntä samalla verryttelemään Haaveen itsenäisesti, sillä minä pystyttelin kentälle pientä 110cm korkuista rataa, jota kaksikko pääsisi hyppäämään valmennuksen aikana. Sivusilmällä kuitenkin aina välillä vilkuilin ratsukon menoa ja Haave näytti jälleen siltä, että se toimi niin kuin ajatus tai sitten dookie oli tosissaan niin pirunmoisen hyväratsastaja, että hevonen toimi hänellä niin super loistavasti jo heti alkuverryttelyiden aikana. Kun olin saanut pysytettyä radan, niin oli dookiekin saanu verryteltyä Haaveen niin, että ratsukko pääsi samontein hyppäämään 50cm korkuista harjoitusestettä. Ratsukko lähestyi esteen reippaasti ja varmoin askelin, eikä hyppyissäkään ollut mitään moittimista. Kaikki näytti olevan hyvin.
Hetken hyppäämisen jälkeen kerroin dookielle suunnitelmani radasta ja lopulta annoin ratsukolle luvan lähteä suorittamaan rataa, samalla kun neuvoin dookieta, että miten homma toimii. Ratsukko lähestyi kahta ensimmäistä pystyestettä reippaasti ja itsevarman oloisesti, hypäten ne puhtaasti yli ja jatkaen seuraavalle esteelle, joka oli okseri. Senkin esteen ratsukko hyppäsi loistavasti, jonka jälkeen tuli u- käännöksen tapainen mutka, jolloin askel hieman heitti ja seuraavalle kolmen sarjalle dookie ja Haave tuli hieman huonoin lähestymisin, mutta vaikka puomit kolisivatkin, niin yksikään ei tippunut maahan asti. Viimeiset kaksi estettä ratsukko hyppäsi ilman mitään ongelmaa, jonka jälkeen ratsukko sai kyllä kunnon kehut. Dookie sai mennä rataa vielä pari muutakin kertaa, jonka jälkeen olikin sitten aika lopetella valmennus. Dookie sai loppuverrytellä Haaveen itsenäisesti samalla, kun minä korjasin esteet pois maneesista.

20.09.2016 Sileän treeniä, kirjoitti ja ratsasti Werry

Dookien kanssa olimme sopineet suunnilleen viikko sitten, että lähtisin ratsuttamaan heidän hevosiaan täältä Etelä-Pohjanmaalta. Niinpä se odotettu päivä osui tänään kohdalle, ja olinkin jo lähtenyt aikaisemmin kohti Turmeltajaa. Saapuessani aamupäivällä tallille, olin ehtinyt käydä liikuttamassa jo yhden kulomustan suomenhevosorin, mutta nyt oli seuraavana vuorossa tamma, joka ei ollut tummaturkkinen, vaan kauniin vaaleanpunarautiaan sävyinen. Siinä sain kyllä ihastella kovasti hevosen ulkonäköä, mikä minut vielä suuremmin sai ihastumaan siihen, oli tämän uskomattoman ihana luonne. Puolet ajasta tunnuin vain hymyilevän ja rapsuttelevan tätä kauneutta, mutta kyllä ehdin onneksi harjatakin. Haave käyttäytyi varustaessa todella hienosti - oikea unelmahevonen mielestäni! Innostuin ennen kentälle menoa vielä taiteilla tamman harjaan sekä häntään kivat letit ihan vain ekstrasöpöyden takia.

Kentälle päästyä ja minun noustua selkään, lähdimme kiertämään kenttää aluksi ihan vain käynnissä. Lähdin heti alkulämmittelyiden aikana keräämään hevosta hienoon muotoon ja ratsastin kussakin askellajissa erilaisia ympyröitä ja teitä. Haave pysyi hienosti kuulolla ja toimi apujeni mukaisesti paremmin kuin olisin uskonut. Tämä tamman hieno ominaisuus lisäsi meidän yhteistyön voimakkuutta, jota tarvitsimmekin treenimme pääaiheen liikesarjassa. Liikesarjassa koostui ravista, laukasta ja yhdestä laukanvaihdosta, jota oli todellakin ihan huikean kivaa harjoitella Haaveen kanssa! Me suoriuduimme tästä minun itse keksimästä tehtävästä mielestäni vallan mainiosti pienistä kommelluksista huolimatta. Olin loppuverryttelyihin siirtyessä todella ylpeä tammasta - ehdottomasti joskus pitää uudelleen tavata tämä kultakimpale!


Turmeltaja on virtuaalitalli - tämä on virtuaalihevonen