Rhonin

VIR MVA Ch, KTK-I

haflinginhevonen, ori
s. 20.06.2016, 8-vuotias - VH18-057-0007
146cm liinakko

om. VRL-04374, Winterhold
kasv. Gloria Hemming (evm)
yleispainoitus
ko. heA, re. 80cm, me. 50cm

Ron vain saapui sateisena syksyisenä iltana tallin pihaan ilman tietoani. Olin viettänyt turvallisesti illan telkkarin ääressä lämmin teemuki käsissäni, kun Ronin saapuminen Winterholdiin oli tapahtunut. Voitteko kuvitella ilmeeni, kun sitten talliin astelin seuraavana aamuna ja siellä oli ihan vieras hevonen minulle. Ensinmäinen reaktioni olikin ottaa puhelin käteen ja soittaa miehelleni kysyäkseni mistä kyseinen ori oli ilmestynyt. Vastauksena oli vain, että hyvää vuosipäivää rakas ja olin ihan ällikällä lyöty. No siinä lyhyesti Ronin taustatarina, että miksi se on täällä. Olinhan minä jankannut kyllä haflingereistä ja kaikesta, muttako oikeasti mä saisin sellaisen? No en pistä pahakseni ja Ron oli vielä kaikinpuolin komeakin.

Ron on vähän turhankin tarkka välillä hoitorutiineistaan ja rutiineista ylipäänsä. Ori on sataprosenttisen varmasti ensimmäisenä kerjäämässä aamuisin ruokaa ja mikäli se ruokitaan eri järjestyksessä kuin normaalisti on katastrofi valmis: ori osaa nimittäin osoittaa mieltään sekä kolisuttamalla ovea kovaäänisesti etujalallaan että kääntämällä takapuolta kohti, kun tulisi sen vuoro mennä ulos. Mutta mikäli rutiinit arkena sujuvat siinä järjestyksessä kuin mihin ori on tottunut on kaikki sen kanssa uskomattomankin helppoa ja vaivatonta. Sama oikeastaan pätee ihan kaikkeen mitä Ronin kanssa tehdään: varustamiseen tietyssä järjestyksessä (ensin harjaus, sitten kaviot ja suojat, satula ja lopuksi suitset) sekä tarhasta hakujärjestykseen ja eläinlääkärin toimenpiteisiin (ensin nami, sitten saa pistää neulalla). Kengittäjä tarvitsee Ronin kanssa pitkät hermot, mutta ne omatessaan touhu sujuu suhteellisen hyvin, ainakin jos se saa syödä koko toimituksen ajan heinäverkkoaan. Myös matkallelähtö on jouhevaa, jos suojat ja poni pakataan tutussa järjestyksessä ja heinät odottavat jo autossa. Ron on kaikissa tilanteissa ja hoitotoimenpiteissä sen tavalla toimittaessa äärimmäisen kiltti ja helppo tapaus oriksi. Se ei juuri kiinnitä huomiota tammoihin työskennellessä ja kotoa poissaollessaan.

Ratsuna Ron on työtä rakastava ahkera työmyyrä, joka tekee hanakasti mitä pyydetään eikä oikein osaa huijata siitä mennen missä on aita matalin. Ratsainkin Ron vaatii selkeät sävelet, mutta siinä mielessä sopii kyllä myös vähemmän ratsastaneelle, ettei se epäselvien apujen kohdalla hermostu tai menetä malttiaan vaan lähinnä muuttuu sitten kuuroksi avuille. Ron on reipasliikkeinen ja tykkää oikeastaan kaikista lajeista yhtä paljon. Kouluratsuna se tykkää kovasti haasteista ja motivaatio paranee mitä enemmän tehdään uusia ja vaikeita juttuja. Se on todella ylpeä ymmärtäessään uusia asioita ja päästessään jutun juonesta niin sanotusti kiinni. Esteillä Ron ei ole kovin kokenut kilpailija, mutta sitäkin innokkaampi niitä ylittämään kotona! Myöskin maastossa orin kanssa on hieman hypätty ja se on rohkea sekä ennakkoluuloton myös uusilla estetehtävillä. Vesiesteet hieman arvelluttavat, mutta niistäkin poni suoriutuu kun saa ratsastajan tuen tai toisen ratsukon eteensä. Muutoin maastossa ori on rohkea ja reipas ja sopii rentoudensa ja luotettavuutensa vuoksi myös vähemmän ratsastaneelle. Kuitenkaan ihan pelkkään käyntimaastoon eivät orin hermot riitä, vaan reissulla pitää päästä vähintäänkin ravailemaan. © Jannica


i. Rhicott
hafl, 146cm, lkk
ii. Rhandal
hafl, 146cm, lkk
iii. Rostonfal hafl, 147cm, lkk
iie. Hey Jouline hafl, 145cm, lkk
ie. Eklipse
hafl, 142cm, lkk
iei. Finsternis hafl, 145cm, lkk
iee. Lipstick Lies hafl, 140cm, lkk
e. Lovetica
hafl, 141cm, lkk
ei. Triggerstar
hafl, 145cm, lkk
eii. Tick-a-Tock hafl, 145cm, lkk
eie. Banshee hafl, 143cm, lkk
ee. Loveluna
hafl, 135cm, lkk
eei. Lucifer hafl, 140cm, lkk
eee. Limette hafl, 133cm, lkk

i. Rhicott oli 146cm korkea liinakko haflinginhevosori, jolla kilpailtiin lähinnä este- ja kouluratsastuksessa. Esteillä tasolla 90cm ja koulussa tasolla helppo A. Ori työskenteli aina mallikkaasti ja ahkerasti, mutta vaati silti määrätietoisen ratsastajan, joka osasi näyttää orille rajat. Rhicott yritti usein mennä siitä mistä aita oli matalin, mutta tilanteen tasalla oleva ratsastaja pystyi tämän käytöksen estämään helpostikin pienillä muutoksilla tekemisessä ja tiukalla otteella. Hevonen oli tasaisen varma suorittaja ja teki annetut tehtävät kunnialla läpi, kunhan sen kanssa pysyi tiukkana. Pitkän kilpailu-uran jälkeen ori siirtyi jalostuksen puolelle ja jatkoi hienoa sukuaan 11 varsalla, joille se periytti luonnettaan ja totta kai myös taitojaan. Ori menehtyi 24-vuotiaana.

ii. Rhandal oli toiselle palkinnolle kantakirjattu liinakko haflinginhevosori, jolta löytyi säkäkorkeutta 146cm verran. Orilla kilpailtiin kenttäratsastuksessa menestyksekkäästi ympäri Euroopan CIC1-tasolla. Luonteeltaan ori oli herkkä, mutta palkitseva ja innokas ratsu, jolta ei menohaluja puuttunut. Orilla tulikin olla määrätietoinen, rajat asettava ratsastaja, joka osasi käsitellä oria hellästi, mutta tiukasti. Rhandal suoritti tarkasti, eikä pelännyt ottaa haasteita vastaan. Orilla ehdittiin kilpailla neljä vuotta, kunnes hevonen loukkaantui niin, että kilpailu-ura jouduttiin jättämään taakse. Hevonen oli kuitenkin vielä käypä jalostukseen ja se saikin seitsemän hienoa jälkeläistä, kolme tammaa ja neljä oria. Ori menehtyi vanhuuteen 25-vuotiaana.

ie. Eklipse oli reipas, mutta kiltti liinakko haflinginhevostamma 142cm säkäkorkeudella. Tammalla kilpailtiin kouluratsastuksessa tasolla vaativa B. Luonteeltaan Eklipse oli määrätietoinen, mutta osasi kuunnella käsittelijäänsä hyvin, kunhan käsittelijä pysyi tiukkana. Tamma oli aina kärkkymässä huomiota ja herkkuja ja osasi antaa hellyyttä myös takaisin päin. Työskennellessään tamma keskittyi tekemiseen hyvin ja teki aina parhaansa. Se oli tarkka askelissaan, eikä pelännyt ottaa haasteita vastaan. Kunhan treenin piti monipuolisena, tamman kiinnostus säilyi loppuun asti hyvin. Siitokseen siirryttyään tamma jatkoi sukuaan kolmella varsalla, mutta menehtyi pahan ähkyn seurauksena vain 15-vuotiaana.

e. Lovetica oli 141cm korkea liinakko haflinginhevostamma, jolla kilpailtiin lähinnä este- ja kouluratsastuksessa, tasoilla 80cm ja helppo A. Se oli myös kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle. Luonteeltaan tamma oli ahkera, mutta herkkä hevonen. Hevosta tuli käsitellä hellästi, sillä jos sitä käsitteli kovakouraisesti, ei mistään tullut mitään ja tamma vain hermostui. Hyvin toimiessaan Lovetica suoritti tasaisen varmasti ja sillä oli hauskaa. Treenit oli hyvä pitää monipuolisina, jolloin tamman kiinnostus säilyi itse tekemiseen, eikä esimerkiksi itsensä peilailemiseen maneesin peileistä. Siitokseen tamma siirtyi ollessaan 10-vuotias ja jatkoi sukuaan neljällä hienolla varsalla ennen eläkkeelle siirtymistä. Lovetica lopetettiin 25-vuotiaana vanhuuden vaivojen seurauksena.

ei. Triggerstar oli 145cm korkea liinakko haflinginhevosori, jolla kilpailtiin esteratsastuksessa menestyksekkäästi. Ori oli myös kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle loistavin pistein. Luonteeltaan ori oli oikea herkkis ja se oli erittäin tarkka siitä, mitä sille tehtiin ja mikä oli hyvää, mikä huonoa. Väärässä asennossa oleva heinänkorsi sai välillä orin kiukkuiselle tuulelle. Työskennellessään ori oli kuitenkin erittäin reipas ja rohkea, eikä pelännyt haasteita. Se eteni tasaisen varmasti ja lennokkaasti erityisesti esteiden parissa ja jos puomi sattui kolahtamaan maahan, matkaa jatkettiin samalla tahdilla ja tarkasti. Jalostukseen siirryttyään ori jatkoi sukuaan yhdeksällä varsalla. Triggerstar menehtyi 24-vuotiaana.

ee. Loveluna oli pienikokoinen, vain 135cm korkea liinakko haflinginhevostamma. Pienestä koostaan huolimatta tammalla ori erittäin suuri sydän ja siltä löytyi kapasiteettia koulu- sekä esteratsastukseen. Tamman kilpailu-ura olikin menestyksekäs ja se kantakirjattiin toiselle palkinnolle. Luonteeltaan hevonen oli rohkea määrätietoisen ratsastajan kanssa, mutta aremman ratsastajan kanssa tamma herkästi epäröi. Hyvin toimiessaan Loveluna kuitenkin suoritti tasaisen varmasti ja sillä oli lennokas hyppytyyli ja hienot askeleet. Siitokseen tamma siirtyi 10-vuotiaana ja jatkoi sukuaan kolmella hienolla varsalla, joille se periytti isoksi osaksi taitojaan. Hevonen menehtyi 27-vuotiaana. © Dimma


Ron on tarjolla jalostukseen evm- sukuisille haflinger- tammoille ja myös muun rotuisille, jossa hafl on hyväksytty rotu. Ron periyttää älykkyyttänsä ja liinakkoa väriään.

Varaa astutus

s. 19.02.2019o. Antonidase. Vipassana
s. 15.07.2018o.A.D. Raphaele. Cara Mia

Näyttelymenestys & meriitit

NJ
08.09.2019 Penrose Shires, kevyet kylmäveriorit (ei sh), tuom. Miia-Maria, BIS1, MVA-SERT
31.07.2019 Adina, haflingerit, päätuom. Jannica, BIS4, MVA-SERT
20.06.2019 Susiraja, kevyet kylmäveriset (ei sh), päätuom. Lissu T, irtoSERT
17.03.2019 Stall Fernweh, haflingerit, päätuom. Lissu T., irtoSERT
22.05.2019 Susiraja, kevyet kylmäveriset (ei sh), päätuom. Lissu T., irtoSERT
17.10.2018 Priton Budyonnys, muut harvinaiset orit, päätuom. Kati, irtoSERT
11.11.2018 Dóchas Acres, haflingerit päätuom. Jannica, irtoSERT
19.11.2018 Winterbourne Court, harvinaiset hevosorit, päätuom. birdie, BIS2, MVA-SERT


VSN
13.12.2019 Delmenhorst, muut harvinaiset orit, tuom. reibili, RCH, 39p
03.08.2019 Adina, haflingerit, tuom. Nintsu, RCH, 35p
31.10.2018 Maybeck Stud, muut orit, tuom. reibili, SW2, 39p
23.10.2018 Dóchas Acres, harvinaiset hevosorit, tuom. reibili, RCH, 39p

KTK-I 20.12.2018
20 + 20 + 21 + 20 = 81p. KTK-I

VIR MVA Ch myönnetty 31.05.2020


Kilpailukalenteri

KRJ - 41 sijaa (1 CUP- sijoitus)
31.05.2020 Hiivurin Suomenhevoset (KRJ-CUP), helppo B 9/124
11.04.2019 Routaruusu, helppo B 4/40
11.04.2019 Routaruusu, helppo B 4/40
11.04.2019 Duán Stable, helppo A 5/40
07.04.2019 Routaruusu, helppo B 2/40
06.04.2019 KK Bailador, helppo A 6/40
05.04.2019 KK Bailador, helppo A 5/40
05.04.2019 Duán Stable, helppo A 5/40
01.04.2019 Routaruusu, helppo B 2/40
29.03.2019 Routaruusu, helppo B 6/40
29.03.2019 KK Bailador, helppo A 6/40
27.03.2019 Duán Stable, helppo A 3/40
26.03.2019 Duán Stable, helppo A 4/40
26.03.2019 Duán Stable, helppo A 6/40
19.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo A 1/40
18.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo B 4/40
19.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 1/30
18.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 1/30
16.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 1/30
15.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 3/30
13.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 2/30
17.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo A 4/40
15.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo A 3/40
13.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo A 1/40
12.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo B 1/40
11.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo A 2/40
10.02.2019 Virtuaalitalli Chersey, helppo B 4/50
02.03.2018 Hornanhovi, helppo A 5/30
23.02.2018 Hornanhovi, helppo A 2/30
20.02.2018 Hornanhovi, helppo A 4/30
19.02.2018 Hornanhovi, helppo A 3/30
14.02.2018 Hornanhovi, helppo A 1/30
13.02.2018 Hornanhovi, helppo A 4/30
11.02.2018 Hornanhovi, helppo A 5/30
09.02.2019 Virtuaalitalli Chersey, helppo B 7/50
07.02.2018 Hornanhovi, helppo A 2/30
10.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 5/30
09.11.2018 Runoratsut, helppo B 2/40 
06.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 4/30
06.11.2018 Rushock Bog, helppo A 3/30
02.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 2/30

ERJ - 41 sijaa (1 CUP- sijoitus)
29.10.2019 Mörkövaara, 80cm 7/50
27.10.2019 Mörkövaara, 70cm 3/50 
10.10.2019 Kadon Kartano, 70cm 6/50 
07.10.2019 Kadon Kartano, 70cm 6/50 
06.10.2019 Kadon Kartano, 70cm 7/50 
06.10.2019 El Braqa, 70cm 1/30
13.09.2019 Mörkövaara, 80cm 3/23
11.09.2019 Rose Grove Stable, 70cm 3/58
10.09.2019 Mörkövaara, 70cm 1/15
07.09.2019 Mörkövaara, 70cm 3/15
05.09.2019 Mörkövaara, 70cm 3/15
03.09.2019 Mörkövaara, 70cm 1/15
01.09.2019 Mörkövaara, 70cm 2/15 
31.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset (ERJ-CUP), 80cm 5/79
28.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 70cm 7/50
23.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 80cm 5/50
23.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 70cm 5/50
22.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 70cm 3/50
22.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 70cm 7/50
16.08.2019 Supernatural, 80cm 6/51
17.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo A 4/40
15.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo A 3/40
13.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo A 1/40
12.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo B 1/40
11.03.2019 Kuuran Suomenratsut, helppo A 2/40
10.02.2019 Virtuaalitalli Chersey, helppo B 4/50
02.03.2018 Hornanhovi, helppo A 5/30
23.02.2018 Hornanhovi, helppo A 2/30
20.02.2018 Hornanhovi, helppo A 4/30
19.02.2018 Hornanhovi, helppo A 3/30
14.02.2018 Hornanhovi, helppo A 1/30
13.02.2018 Hornanhovi, helppo A 4/30
11.02.2018 Hornanhovi, helppo A 5/30
09.02.2019 Virtuaalitalli Chersey, helppo B 7/50
07.02.2018 Hornanhovi, helppo A 2/30
10.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 5/30
09.11.2018 Runoratsut, helppo B 2/40 
06.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 4/30
06.11.2018 Rushock Bog, helppo A 3/30
02.11.2018 Kisakeskus Lapland, helppo A 2/30

Päiväkirja

10.03.2019 Valmennusviikonloppu Linnakotkassa, valmensi Kari Nokkonen

Edestäni pyyhälsi liinaharja heiluen tarmokkaassa ravissa tallustava haflingori. Elisabeth istui syvällä Ronin satulassa. Maneesin keskihalkaisijalle rakennettu jumppasarja oli tällä hetkellä ravipuomeiksi muunnettuna, jotta kaikkien valmennusryhmän ratsukoiden lihakset saataisiin lämpimäksi ennen varsinaisten esteiden pomppimista. Elisabeth käänsi lähes huomaamattomilla avuilla ratsunsa kohti ravipuomeja. Ron eteni reippain askelin kohti puomeja, joiden yli ori tallasi epäröimättä. Elisabethin ei tarvinut juurikaan muunnella orin ravin tempoa, sillä Ron haki itsenäisesti sopivan tahdin, jolla ori suoriutuisi puomeja kolistelematta. Kannustin Elisabethia kehumaan ratsuaan, sillä Ron selkeästi ilostui saamistaan kehuista. Ratsukko ylitti puomit vielä pariin otteeseen niin, että Elisabeth pyrki lähestymään hieman hitaammalla ja hieman nopeammalla temmolla puomeille. Ron selvisi nopealla temmolla puomeja kolisuttelematta, mutta hitaammalla temmolla ori meinasi jo mennä pitkien jalkojensa kanssa sekaisin. Puomeihin lisättiin hieman lisää väliä ja nyt ratsukot lähestyivät niitä laukassa. Ron oli laukassa hieman turhan hidas, sillä puomit meinasivat aina jäädä orin kavion alle. Elisabeth sai siis kaivella hieman orista liikettä irti, mutta kun Ron sai laukkansa kuosiin ylittyivät laukkapuomit ongelmitta. Kipaisin muuttamaan puomisarjan estejumpaksi. Tarkoituksena oli, että estekorkeudet pidettäisiin maltillisina ja keskittyisimme valmennusryhmän ratsastajien tasapainoon sekä koordinaatiokykyyn. Ryhmä aloitti ensin lähestymällä jumppasarjaa ravissa. Ensimmäiseltä esteeltä olisi tietysti nostettava laukka. Ron ei alkuun millään meinannut ymmärtää, että esteeltä voisi nostaa laukan, vaan ori jatkoi ravissa kompuroiden jälkimmäisten esteiden yli. Niinpä Elisabeth sai tehtäväkseen nostaa laukan juuri ennen kuin Ron ponnistaa esteelle. Tämä olikin yllättävän hankalaa, mutta lopulta ratsastajan pitkäjänteisyys palkittiin ja haflinger nosti tahdikkaan laukan ratkaissen jumppasarjan ilmavilla hypyillä. Pari kertaa vielä jatkettiin niin, että ratsukot lähestyivät ravissa ja laukka nousi ensimmäiseltä esteeltä, ja nyt myös Elisabethin ja Ronin ravilähestymiset onnistuivat ongelmitta. Aimo annoksen kehuja saatuaan ori eteni seuraavalle tehtävälle oikein rinta rottingilla. Tarkoituksena oli seuraavaksi, että Elisabeth laskee ääneen laukka-askeleet Ronin lähestyessä estesarjaa. Tämä oli ratsukolle helppoa kuin heinänteko, joten patistelin Elisabethin keskittymään esteistuntaansa. Istunta oli tällä hetkellä hieman turhan etupainoinen, sillä kyseessä olivat kuitenkin reilusti alle metriset esteet. Elisabeth saisi siis olla melko pystyssä ja hypätä enemmän ylös kuin eteenpäin. Kun tähän alettiin kiinnittää huomiota, huomasimme myös kuinka Ron muuttui paljon reippaammaksi ja hyppyjen linjat muuttuivat paljon pyöreämmiksi. Estejumppa söi selvästi ratsukon energiaa ja loppuraveissa Elisabeth totesikin minulle, että ei ollut varma kumpi tässä nyt oli hikisempi: ratsu vai ratsastaja.

Palaute: Ron on reipas oripoika, joka keskittyy vallan mainiosti siihen, mitä ratsastaja selässä tälle viestii. Haflingereiden tapaan Ron on yhteistyöhaluinen ja sillä on nopeat hoksottimet. Elisabethin ei tarvinut antaa orille kuin tarpeeksi tarkat ja ennen kaikkea selkeät ohjeet, niin tehtävät sujuivat ongelmitta. Rhonin ei olisi yhtään hullumpi esteratsu. Ainoa asia mitä ori oikeastaan tällä hetkellä vaatisi, jos sen kanssa estekentille haluaa ruusukkeita hamuamaan, on säännöllinen ja monipuolinen treenaaminen. Elisabeth on taitava ratsastaja, joka osaa lukea ratsuaan tilanteessa jos toisessakin. Huomattavissa oli kuitenkin, että ratsastaja oli tottunut hyppäämään ehkä hitusen suurempia esteitä, minkä vuoksi esteistunta oli näin pienille esteille turhankin näyttävä. Ohjastuntuma oli tasainen ja Elisabeth piti loistavasti huolen kannustavasta pohjetuntumasta Roniin. Muistuttelen vielä, että ratsastajan kannattaa kannustaa Ronia aina kun se tekee oikein, ori nimittäin silmin nähden innostuu saamastaan huomiosta ja suoriutuu siten entistäkin paremmin.


20.04.2019 Kouluvalmennus, valmensi Hazel

Ron vaikutti hyvin sympaattiselle ponille jo heti ensisilmäyksellä. Se vilkuili mua pitkän otsatukkansa alta, kun saavuin maneesiin. Ulkona kävi inhottavan viileä viima, mutta onnekseni maneesi oli lämmitetty ja siellä tarkeni olla ilman takkiakin. Ratsukko liikkui jo alkuverryttelyssä reippaasti eteen, mutta Ron jäi ehkä hieman etupainoiseksi. Siksi heti ensimmäiseksi lähdettiinkin työstämään takapäätä aktiivisemmaksi helpoilla lämmittelytehtävillä.

Victoria sai tehtäväkseen ratsastaa tarkasti kulmiin. Istutin hänet samantien harjoitusraviin tekemään pieniä ympyröitä pyrkien väistättämään orin takapäätä uralta poispäin. Tämän jälkeen pureuduttiinkin melko nopeasti käynti- ja raviväistöihin, jotka tuottivat nopeasti tulosta. Ron alkoikin polkea huomattavasti paremmin alleen myös takajaloillaan.

Victorian toiveesta pienten välikäyntien jälkeen treenattiin avo- ja sulkutaivutuksia. Ratsukko teki pari ensimmäistä toistoa ravissa, ennen kuin siirryttiin laukkaan. Ron oli hyvin kuuliainen, mutta vaati vähän enemmän tukea ratsastajaltaan, jotta se kykenisi säilyttämään tarvittavan kokoamisasteen läpi tehtävän. Suosittelisinkin ottamaan kotitreeniin harjoitukseksi enemmän puomi- ja kavalettitehtäviä, joita voisi soveltaa myös kouluratsastuksen parissa. Nuorella hevosella tällainen ratsastajaan tukeutuminen ei tietenkään ollut mitenkään harvinaista, mutta myöhemmin saattaisi tulla ongelmia, jos hevonen ei kanna kunnolla itse itseään.

Taivutukset sujuivat kuitenkin lopulta oikein hyvin ja ohjeistinkin Victoriaa tarjoamaan hevoselle tiivistä pohjetuntumaan, ennemmin kuin tukemaan oria ohjalla. Parivaljakko vaikutti valmennuksen jälkeen melko väsyneiltä ja loppuverryttelyt sujuivatkin melko leppoisassa vauhdissa. Pienellä treenillä saataisiin vielä oikein hyvä lopputulos.