Pickle Rick

KTK-II, Ch-DR, N-RD, N-IH

Shetlanninponi, ori
s. 15.07.2016, 8v - VH18-017-0120
101cm, rautiaankirjava

om. VRL-04374, Winterhold
kasv. Jay Hallshield, Iso-Britannia
yleispainotus
ko. he B, re. 50cm, noviisi valjakko

Rick tuli meille Iso-Britanniasta tänne Itävaltaan vasta 8-vuotiaana, kun törmäsimme siihen kisamatkalla. Mullahan ei mitään tietoa poneista ollut tai tietoa miten niide kans harrastetaan, mut nii se vain tarttui matkaan. Rick oli asunut kasvattajallaan isoksi pojaksi asti ja omituisen luonteensa takia oli Rickille ollut vaikea löytää kotia, vaikka onhan Rick hurjan taitava. No me tartuttiin haasteeseen ja toshan toi vieläki nököttää meillä tallissa. Rick on uskomaton persoona, joka vihastuttaa ja ihastuttaa. Rickin kanssa pääsinkin syventymään hieman ponien maailmaan ja sitä mukaa alkoi oriasemalle tulee muitaki ponei. Rick on upeasta Rick- suvusta ja jotenkin se hyvin paljon muistuttaa välillä Rick & Mortyn Rickiä. Pelottavaa..

Rick tekee tieteellisiä kokeita karsinassaan. Ihmisten mielestä ponin kokeet saattavat näyttää kiusanteolta: Rick muunmuassa levittelee lantaa pitkin poikin, nostelee heiniä ja puruja käytävälle, rikkoo seitsemän heinäverkkoa viikossa ja kerran se ahersi salaa karsinan seinään reiänkin. Orin intohimo nysväämistä kohtaan karsinassa kannattaakin kääntää luvallisempiin tieteellisiin teemoihin, kuten nauriiseen. Kun sellaisen ripustaa roikkumaan juuri ja juuri orin ulottuville, se jaksaa puuhata sen kanssa vaikka kuinka kauan, kunnes se on syöty.

Rick on kiltti hoitohevonen - siis silloin kun se sille sopii. Yleensä se ei kuitenkaan tykkää, kun joku siivoaa sen pikkuponiksi harvinaisen sottaista ruumista. Kukaan ei tiedä, mitä Rick haassa örveltää, mutaliukujako se tekee, mutta joka tapauksessa sen harjaamiseen kuluu tuhottomasti enemmän aikaa kuin isompien hevosten kanssa. Lisäksi Rick tapaa siristää silmiään pääkipuisen näköisesti ja yrittää sen jälkeen purra. Silloin on hoitajan oltava aika rohkea, että se uskaltaa suitsia tämän ukkelin, vaikka sen kita aika pieni onkin. Onneksi Rick ei potki. Kampittaa se kyllä yrittää, ja pullistella satulavyölle.

Yleensä shettiksestä tulee mieleen lasten ratsu, etenkin jos mielikuvittelija ei kauhean hyvin tunne poneja. Rick ei tosiaankaan ole sellainen herttainen lasten ratsu, vaan sen ratsastajan on oltava jo aikamoisen etevä. Ori nimittäin on kiukkuinen, tottelematon ja erittäin notkea, etenkin yrittäessään purra ratsastajaa pohkeeseen. Sillä ei ole edes erityistä syytä raivoonsa: se tuntuu temppuilevan ihan siitä syystä, että se osaa ja voi.
Jos Rickin kanssa jaksaa vääntää tunnista toiseen, päivästä toiseen, viikosta ja kuukaudesta toiseen luovuttamatta, huomaa, että tämä vihainen pikkukaveri on paitsi raivostuttava, myös hämmentävän älykäs. Kun Rickin kanssa pääsee yhteistyöhön, se oppii uutta hämmentävän nopeasti. Jos se olisi rakenteensa puolesta kuin puoliveriset, GP-radat olisivat sille leikkiä kouluratsastuksessa osaamisen puolesta. Toki se toimisi tarpeeksi hyvin sellaisiin vain yhden tai kahden lempiratsastajansa kanssa.
Yhtä hankala ja taitava Rick on esteilläkin. Sillä ei ole minkäänlaisia ongelmia laskeskella optimaalista ponnistuspaikkaa ja parasta reittiä esteelle vaikka ilman ratsastajan apua. Ongelmana on, ettei Rickiä kiinnosta ollenkaan tehdä töitä, kun se on oppinut pääsevänsä takaisin hakaan jos se tekee ratsastajan elämästä tarpeeksi hankalaa. Esteillä Rickin kanssa avainsanoja ovatkin pitkäpinnaisuus ja iskunkestävyys.
Valjakkoajossa Rick on taitavampi kuin este- tai kouluratsastuksessa varmaankin lajin vaihtelevuuden vuoksi: Rick osaa mitä vain, mihin se paneutuu kunnolla. Orin suhtautuminen valjakkoajoon on kuitenkin kummallisen fanaattista. Rick on täysin yhteistyökyvytön ja yrittää hajottaa kärryt atomeiksi, jos huomaa tai kuvittelee, ettei kuski osaa ohjastaa kunnolla. Silloin harvoin, kun ponille löytyy sopiva kuski, on Rick niin keskittynyt ja taitava valjakkoponi, että sen kehtaa viedä ihan kilpailuihinkin asti.

Joskus Rick pääsee töitä pakoon maastoon. Hämmästyttävää kyllä, se on ihan kiltti maastossa, jos sen kanssa menee kaikessa rauhassa. Ori tykkää nähdä maailmaa, etenkin jos ei ole kiire minnekään ja se saa nuuskutella puskanjuuria kaikessa rauhassa kuin koirat. Kai Rick tykkää olla tutkimusmatkoilla. Kaiken lisäksi sillä on huikea kyky näyttää siltä kuin se olisi ihan kotonaan, vaikka sen veisi vieraalle mantereelle maastoilemaan.

Rick on haastava tarhailija, koska se ei viihdy yksin, mutta ei myöskään juuri kenenkään toisen ponin tai hevosen seurassa. Tarhakaverin löytäessäänkin sen on rasittava: se on mestarikarkailija ja houkuttelee usein kaverinsakin mukaan galaksienvälisille seikkailuilleen. Vahingonkorvauksia se ei kuitenkaan maksa itse naapurien pihoissa rikkomistaan asioista, koska se ei pärjää niin hyvin kilpailuissa, että sen palkintorahat korvaisivat edes murto-osaa sen tekemistä tuhoista. © Oresama


i. Rickest Rick
she 102cm, rtkrj
ii. Super Scientist Rick
she 101cm, prt
iii. Groovy Rickman she 100cm, rt
iie. Super Marshmallow Splash she 96cm, km
ie. Softy Little Sofia
she 97cm, rtkrj
iei. Swiftest Meatball she 100cm, rtkrj
iee. Sparkle Purple Sofia she 93cm, trt
e. Pippi Lowstocking
she 102cm, prt
ei. Impish Puffbin PUFF
she 102cm, tprt
eii. Blockhead Chris she 100cm, km
eie. Puffin Muffin PUFF she 95cm, prt
ee. Pippin Booty Pumping
she 99cm, rn
eei. Majestic Chubby Carrot she 103cm, prn
eee. Pippin Jumping Balloon she 97cm, m

Sukuselvitys

i. Jos olet ikinä seurannut sarjaa Rick&Morty, niin siitä saa jo hyvän kuvan Rickest Rickistä. Ori on luonteeltaan ailahteleva, outo ja jopa ärsyttävä, jonka takia sen kasvattaja Jay Hallsield luopui ajatuksesta myydä poni ja kisasi sillä itse valjakkoajossa vaativalla tasolla, jossa poni menestyikin kaikkien yllätykseksi erinomaisesti. Tosi tilanteessa se siis osaa onneksi toimia ainakin suurimmaksi osaksi oikein. Muuten käytös onkin sitten välillä melko painajaismaista. Rickillä ei ole minkäänlaista kunnioitusta ihmisiä kohtaan, vaan se tekee tasan oman päänsä mukaan. Tämän takia myös moni ihminen suorastaan vihaa ponia ja Jaykin on menettänyt hermonsa ponin kanssa monet monituiset kerrat. Jalostukseen oria on kuitenkin käytetty kerran, joka tosin näyttää jäävän viimeiseksi kerraksi, vaikka Rickin jälkeläinen onkin erinomaisella rakenteella varustettu hyvä yleisponi.

ii. Super Scientist Rick on poni, joka pyrkii aina hyötymään tehtävistä asioista itse. Aivan yksi lysti ihmisen hyvälle mielelle tai muulle, mutta jos poni ei siitä mitenkään hyödy, niin ei sitä kyllä huvita paljoa mitään tehdä. Parhaiten ori siis toimii lahjonnalla ja sen kanssa touhutessa saakin olla taskut täynnä herkkuja, jotta saadaan asiat tehtyä kuten pitää. Ajaessa tosin Super Scientist Rick on reipas ja varma poni, sekä kisoissakin se menestyy oikein mukavasti, kunhan se palkitaan suorituksen lopuksi erityisen hyvillä nameilla! Jälkeläisiä Super Scientist Rickillä on kuusi kappaletta, jotka ovat onnekseen perineet isänsä työmotivaation ilman lahjontaa, sekä oikein mukavaa rakennetta.

iii. Groovy Rick on luonteeltaan oikein mukava tapaus. Sen kanssa on miellyttävä työskennellä, koska se varmasti tekee kaiken kuten pyydetään ja vieläpä ihan viimeisen päälle. Poni kuuntelee ajon aikana apuja erinomaisesti ja tekee töitä täydellisellä motivaatiolla. Harvemmin tulee näin erinomaisella käytöksellä varustettu poni vastaan. Hoitaessa Groovy Rick pönöttää paikallaan nätisti ja antaa tehdä kaikki, jopa epämiellyttävätkin, hoitotoimenpiteet ongelmitta. Jälkeläisiä Groovylle onkin siunaantunut kahteen edelliseen oriin verrattuna huima määrä! Niitä löytyy siis 35 kappaletta ja oikein tasalaatuista porukkaa Groovy Rick on maailmaan jättänyt. Jokainen poni on hyvä käyttöponi juuri siinä lajissa, johon ne on koulutettu ja onpa suurin osa myös pärjännyt erinomaisesti myös näyttelyissä sun muissa, joissa rakenne vaikuttaa arvosteluun.

iie. Super Marshmallow Splash oli kaunis kuin karkki ja viisas kuin mikä, mutta valitettavasti poni menehtyi karattuaan tarhasta ja juoksi suoraan autotielle, jossa siihen törmäsi auto ja poni jouduttiin lopettamaan molempien etujalkojen murruttua. Luoneeltaan Splash oli kiltti ja nöyrä poni, jonka kanssa monet lapset opettelivat ratsastuksen alkeet ja tutustuivat kisojen ihmeelliseen maailmaan lajissa kuin lajissa. Tamma oli siis oikea moniosaaja ja sen kanssa rakasti jokainen työskennellä sen suurenmoisen työmotivaation ja kiltin luonteen takia. Jälkeläisiä Splash ehti saada vain yhden, mutta onneksi siitä tuli aika onnistunut poni, vaikka hieman kummallinen tapaus onkin.

ie. Softy Little Sofia oppii uudet asiat nopeasti, niin hyvässä, kuin pahassakin. Siltä löytyy jos jonkinlaisia kommervenkkejä ihmisten pään menoksi ja monesti on ponin omistaja uhannut toimittaa tamman liimatehtaalle, kun Sofia on taas keksinyt uusia ärsyttäviä tapoja, jotka hankaloittavat elämää. Yhtenä esimerkkinä se, että tamma osaa itse aukaista tarhansa portin, sekä paeta tarhasta, jos portti on kerrankin onnistuttu telkeämään. Tamman bravuureita ovat liukuminen lankkujen ali, sekä sähkölankojen välistä pujottelu. Muuten luonteeltaan Sofia on aika kiva, vaikka sen kanssa saa olla silmät selässäkin. Työmotivaatio ponilla on muiden suvussa olevien ponien tavoin korkea, mutta ratsastajan tai ajajan kannattaa aina olla kunnolla hereillä, ettei yhtäkkiä huomaa kököttävänsä maassa katselemassa, kun poni painaa kauempana karkuun. Jälkeläisiä Sofialla on vain yksi, jolle se on periyttänyt oikein mukavia liikkeitään ja ainakin jollain tasolla myös työmotivaatiotaan.

iei. Swiftest Meatball on oikea haastavan shetlanninponin perikuva. Se osaa kaikki parhaimmat temput ratsastajansa selästä karistamiseen, sekä karsinasta karkaamiseen ja yleisesti harmaiden hiusten aiheuttamiseen. Talutusratsastusponina Meatball on kuitenkin hyvä ja varma, kunhan kukaan ei erehdy kävelemään liian lähellä sen takajalkoja. Silloin nimittäin saa kaviosta, mutta onneksi ori ei kuitenkaan täydellä voimalla monota, vaan lähinnä huomauttaakseen, että suksitkos hiiteen siitä. Karsinassa Meatball on aika hapannaama, jonka takia sitä ei monetkaan lapset uskalla lähestyä ja parempi onkin, että aikuiset ponin laittavat valmiiksi tunteja varten. Meatball siis toimii eräällä pienellä ratsastuskoululla tuntiponina, vaikka se ori onkin. Jälkeläisiä ponilla on 10 kappaletta, joista suurin osa on oikein toimivia lasten poneja ja osa taas vähän haastavampia tapauksia.

iee. Vaikka Sparkle Purple Sofia on ulkoisesti melko tylsän näköinen poni, se silti kiinnittää huomion itseensä joka paikassa. Sparkle Purple Sofia on älyttömän hieno liikkeiltään shetlanninponiksi, ja luonnekin sillä on erinomainen. Selkään uskaltaa laittaa kenet vaan ja tamma kantaa ratsastajansa ylpeydellä ja turvallisesti missä tahansa. Kisoissa se loistaa lajissa, kuin lajissa ja melkein kenen tahansa ratsastajan kanssa. Erityisesti poni rakastaa koulukisoja, joissa se pääsee kunnolla esiintymään ja yleisö on lähempänä, kuin esimerkiksi valjakkokisoissa. Hoitaessa tamma on kuin viilipytty, mitä nyt välillä tönii ihmisiä turvallaan ja hakee rapsutuksia, mutta senpä takia sitä niin monet lapsetkin rakastaa. Sen kanssa on mukava puuhailla, oli kyse mistä tahansa ja sen kanssa pystyy pienemmätkin lapset opettelemaan hevosen hoitamisen alkeita. Sparkle Purple Sofia osaa myös varoa erityisen hyvin ihan pienimpiä hoitajiansa, jolloin näyttää lähinnä siltä, että poni olisi muuttunut kiveksi. Se ei liikauta korvaansakaan, kun vierellä on pieni taapero harjaamassa. Jälkeläisiä Sparkle Purple Sofialla on kaksi kappaletta, joista on muovautunut oikein mukavia yleisponeja hyvällä rakenteella.

e. Pippi Lowstocking on kaunis tamma, vaikkakin sen jalat ovatkin pitkät muuhun runkoon nähden ja näin on itseasiassa ollut varsasta asti. Pippi on sympaattinen tamma, jonka kanssa uskaltaa touhuta kuka tahansa ja onpa se myös näyttänyt kyntensä kisaradoillakin tutustuttaen lapsia kilpailun ihmeelliseen maailmaan. Lajeina tammalla on ollut este- ja kouluratsastus, sekä valjakkoajo, joissa jokaisessa lajissa neiti on pärjännyt erityisen hyvin. Kolmelle varsalleen Pippi on periyttänyt monipuolisuutta ja korrektia rakennetta, joten sen jälkeläiset ovat itsekin olleet monitaitajia eri lajeissa, sekä pärjänneet oikein mukavasti kisaradoilla.

ei. Impish Puffbin PUFF on haastava tapaus, jota voisikin kuvailla yhden ihmisen poniksi. Onnekseen Puff on löytänyt omistajakseen reippaan tytön, joka uskaltaa pistää poninsa kuriin ja saa luovittua sen läpi koulu- ja esteratojen yllättävän hyvällä menestyksellä ottaen huomioon ponin vaikeahkon luonteen. Ori kerää helposti turhaa energiaa, joka purkautuu sitten melkein aitoon rodeo-show’hun verrattavalla näytöksellä, sekä pystyyn loikkimisella. Koskaan ei ole Puffin pieni ratsastaja kuitenkaan ponin selästä tippunut, vaan on joka kerta laittanut ratsunsa kuriin nopeasti. Muuten luonteeltaan Puff on orimainen ori, joka huutelee jatkuvasti tammoille ja yrittää näyttää olevansa iso ja mahtava. Jälkeläisiä puffilla on kahdeksan kappaletta, jotka ovat onnekseen perineet vain isänsä ulkonäön.

eii. Blockhead Chris on oikeinkin mukava poni, jos tykkää melkein pystyyn kuolleesta tapauksesta. Tähän päivään mennessä ei ole Chrisin kanssa tavattu tilannetta, jossa se säikähtäisi, vaan se ottaa uudet asiat aina lunkisti vastaan ja silloin, kun muut säikähtävät, niin ori jää katselemaan muiden perään kysymysmerkkinä. Kyllä se kuitenkin kisaradoilla pärjää aika kivasti. Sillä on nimittäin todella hyvä työmoraali ja Chris rakastaa miellyttää ratsastajaansa, joten se reagoi apuihin nopeasti ja tekee tehtävät kuten pitääkin. Jälkeläisiä Chrisillä on 15, jotka ovat saaneet osan isänsä työmoraalista ja osa on jopa isänsä klooneja ihan luonteenpiirteitä myöten.

eie. Puffin Muffin PUFF on vähän kömpelö, mutta silti lempeä tamma, jonka kanssa tykkää kuka tahansa viettää aikaa. Se ei oikein osaa varoa ketään tai mitään, jonka takia tammaa saakin olla jatkuvasti paikkailemassa ja sen hoitajat saavat olla erittäin tarkkoja siitä, ettei poni astu varpaille. Ratsastaessakin on ihan normaalia, että Muffin kompuroi vähän väliä, kun menee solmuun omien jalkojensa kanssa, mutta on sillä silti ihan kiva ratsastaa, kunhan saa vaan tamman hereille kunnolla, jolloin se ei niin kömpelö ole.

ee. Pippin Booty Pumping on aika diiva, isolla D:llä. Se ei pidä vesisateesta, kurasta, pölystä, hiekasta tai oikeastaan mistään, mikä voisi sekoittaa tai liata sen karvat tai harjan. Edes auringonpaiste ei ole hyvä, koska on liian kuuma ja hiekka pölisee, jos kenttää ei ole kasteltu tarpeeksi hyvin. Maneesissa menee ihan hyvin, kunhan tosiaan pohja ei pölyä ja edellä mainittujen asioiden takiapa ei Bootyä ole kisaradoilla nähty loistamassa. On se toki käynyt kisoissa, mutta yleisimmin tähtien asento on ollut väärä ja tuullut asteen väärästä suunnasta, jonka takia tamma ei ole sitten joko suostunut liikkumaan tai on näyttänyt siltä, että sitä on hakattu kolme kuukautta putkeen.

eei. Majestic Chubby Carrot - nimen toinen osa kertoo varmaan jotain ponista? Kyllä, se on aika pyöreä, mutta oikein mainio lastenponi kuitenkin. Sen kanssa on monet lapset opetelleet ratsastuksen alkeet ja vaikka poni onkin ori, niin ei sillä ole koskaan ollut tarvetta tehdä itsestään numeroa. Se on enemmänkin nöyrä ja vähän sellainen omassa rauhassa viihtyvä tapaus, joka kuitenkin työskentelee ihan mielellään, kunhan ratsastuksen päätteeksi saa porkkanan tai kymmenen. Jälkeläisiä orilla on vain kaksi, koska omistaja ei ole nähnyt tarpeelliseksi jatkaa orin sukua enempää, mutta tammojen omistajat ovat painostaneet Chubbyn omistajaa tarpeeksi kauan, jolloin se on pari kertaa luovutettu astujaksi.

eee. Pippin Jumping Balloon on innokas ja herkkä poni, joka myös säikkyy helposti ihan normaalejakin asioita. Ovikin voi yhtäkkiä olla pelottava, mutta onneksi Pallon säikkymiset on melko laimeita kumminkin. Yleisimmin poni ottaa maksimissaan kaksi sivuaskelta poispäin pelottavasta asiasta tai sitten tyytyy vain tuijottelemaan pelottavaa asiaa kohti. Kisoissa Pallo on pärjännyt ihan hyvin, mutta juurikin tuo säikkyminen on hieman verottanut pisteitä, kun poni ei ole pystynyt olemaan täysin rento, mutta kuka ihme voisi olla rauhallinen, kun vieressä on aita tai katso nyt tuotakin, jolla on punainen paita!! Pelottavaa hei!! Tammalla on vain yksi jälkeläinen, josta kehkeytyikin melkoinen tapaus. Onneksi sillä on emänsä kaunis rakenne ja ulkonäkö, niin ehkä se jotain saa anteeksi. © Jaana K.


Rick on tarjolla jalostukseen evm- sukuisille shetlanninponitammoille. Rick periyttää terävää päätä, omalaatuista luonnettaan ja kovaa Rick- asennetta.

Varaa astutus

s. 16.08.2019she-o. Lallybroch's Evil Mortye. Sugarmama

Näyttelymenestys & meriitit

NJ
23.04.2020 Susiraja, poniorit, päätuom. Lissu T, MVA-SERT, BIS12
15.06.2019 Huvitus, ponit, päätuom. Sorel, irtoSERT
18.10.2018 Adina, poniorit, päätuom. Miia Maria, MVA-SERT, BIS5
01.07.2018 Tuiskula, shetlanninponiori, päätuom. Catia, irtoSERT
16.05.2018 Valyrian Shetlands, shetlanninponiorit, päätuom. Jannica, irtoSERT
07.05.2018 Einfall, avoin kaikille, päätuom. Welby, irtoSERT

VSN
05.06.2019 Huvitus, shetlanninponit, standard- orit, tuom. reibili, RCH, 38p
16.02.2019 Decnen virtuaaliset, shetlanninponit, orit, tuom. reibili, RCH, 38p
31.01.2019 Adina, shetland orit, tuom. Milja H, RCH, 38,5p
11.10.2018 Maybeck Stud, shetlanninponiorit, tuom. reibili, RCH, 36p
30.08.2018 Adina, shetland orit, tuom. Nintsu, RCH, 39p

VILLIT
07.07.2018 Rotunäyttelyt, Valyrian Shetlands, shetlanninponiorit, 8/16 Ip.

KTK-II 20.06.2018
19 + 19 + 18 + 18 = 74p KTK-II

Champion Performance Pony (driving) myönnetty 14.08.2018

Novice Performance Pony (riding) myönnetty 20.08.2018

Novice In-Hand Show Pony myönnetty 06.09.2018

2 Star Prospect


Kilpailukalenteri

KRJ - 42 sijaa
31.07.2018 Runoratsut (KRJ-CUP), helppo C 2/192
22.06.2018 Villahaka, helppo B 2/40 
12.06.2018 Mustasuo, helppo B 1/50
10.06.2018 Mustasuo, helppo B 1/50
08.06.2018 Kärmeniemi, helppo B 2/40
07.06.2018 Mustasuo, helppo B 6/50
06.06.2018 Mustasuo, helppo B 2/50
06.06.2018 Kärmeniemi, helppo B 6/40
05.06.2018 Kärmeniemi, helppo B 2/40
02.06.2018 Mustasuo, helppo B 2/50
02.06.2018 Kärmeniemi, helppo B 1/40
27.05.2018 Mustasuo, helppo B 7/50
24.05.2018 Mustasuo, helppo B 5/50
06.05.2018 Kievarinkuja, helppo B 1/50
28.04.2018 Vuorna, helppo B 5/30
27.04.2018 Vuorna, helppo B 4/30
23.04.2018 Vuorna, helppo B 1/30
19.04.2018 Winterhold, helppo B 1/30
18.04.2018 Winterhold, helppo B 4/30
17.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, helppo B 5/30
16.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, helppo B 4/30
31.10.2018 Kaihovaara (KRJ-CUP), helppo C 10/214
16.04.2018 Winterhold, helppo B 5/30
15.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, helppo B 3/30
15.04.2018 Winterhold, helppo B 1/30
14.04.2018 Winterhold, helppo B 4/30
13.04.2018 Winterhold, helppo B 2/30
12.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, helppo B 5/30
12.04.2018 Winterhold, helppo B 3/30
11.04.2018 Winterhold, helppo B 1/30
11.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, helppo B 2/30
09.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, helppo B 3/30
09.04.2018 Brunnby, helppo B 6/40
09.04.2018 Brunnby, helppo B 2/40
08.04.2018 Raatteen Suomenhevoset, helppo B 3/30
07.04.2018 Vuorna, helppo B 3/30
07.04.2018 Brunnby, helppo B 4/40
06.04.2018 Vuorna, helppo B 4/30
04.04.2018 Ratsutalli Lilja, helppo B 2/30
02.04.2018 Brunnby, helppo B 2/40
01.04.2018 Vuorna, helppo B 3/30
01.04.2018 Brunnby, helppo B 3/40
VVJ - 40 sijaa
30.06.2018 Mörkövaara, noviisi koulukoe 2/30
25.06.2018 Mörkövaara, noviisi koulukoe 3/30
19.06.2018 Mörkövaara, noviisi koulukoe 2/30
18.06.2018 Mörkövaara, noviisi koulukoe 4/30
17.06.2018 Mörkövaara, noviisi koulukoe 5/30
13.06.2018 Mörkövaara, noviisi koulukoe 5/30
10.06.2018 Mörkövaara, noviisi koulukoe 4/30
09.06.2018 Mörkövaara, noviisi koulukoe 2/30
12.05.2018 Yorca WBs, noviisi koulukoe 2/22
11.05.2018 Yorca WBs, noviisi koulukoe 1/22
07.05.2018 Adina, noviisi koulukoe 2/39
07.05.2018 Yorca WBs, noviisi koulukoe 4/22
20.05.2018 Erkinheimot, noviisi koulukoe 5/30
19.05.2018 Erkinheimot, noviisi koulukoe 2/30
15.05.2018 Erkinheimot, noviisi koulukoe 5/30
13.05.2018 Erkinheimot, noviisi koulukoe 3/30
30.04.2018 Erkinheimot, noviisi koulukoe 3/30
28.04.2018 Teilikorpi, noviisi koulukoe 2/40
25.04.2018 Erkinheimot, noviisi koulukoe 2/30
24.04.2018 Erkinheimot, noviisi koulukoe 3/30
23.04.2018 Teilikorpi, noviisi koulukoe 6/40
23.04.2018 Duán Stable, noviisi koulukoe 2/30
21.04.2018 Teilikorpi, noviisi koulukoe 2/40
21.04.2018 Erkinheimot, noviisi koulukoe 2/30
21.04.2018 Duán Stable, noviisi koulukoe 2/30
20.04.2018 Duán Stable, noviisi tarkkuuskoe 4/30
20.04.2018 Duán Stable, noviisi koulukoe 5/30
20.04.2018 Teilikorpi, noviisi koulukoe 4/40
17.04.2018 Teilikorpi, noviisi koulukoe 1/40
13.04.2018 Teilikorpi, noviisi koulukoe 4/40
12.04.2018 Breandan, noviisi tarkkuuskoe 4/32
05.04.2018 Teilikorpi, noviisi koulukoe 5/40
03.04.2018 Priton Budyonnys, noviisi tarkkuuskoe 1/15
02.04.2018 Priton Budyonnys, noviisi koulukoe 1/15
02.04.2018 Teilikorpi, noviisi koulukoe 2/40
01.04.2018 Teilikorpi, noviisi koulukoe 2/40
31.03.2018 Priton Budyonnys, noviisi tarkkuuskoe 1/15
30.03.2018 Priton Budyonnys, noviisi koulukoe 3/15
30.03.2018 Priton Budyonnys, noviisi tarkkuuskoe 3/15
28.03.2018 Priton Budyonnys, noviisi tarkkuuskoe 2/15
ERJ - 41 sijaa
10.09.2019 Mörkövaara, 50cm 2/15
09.09.2019 Mörkövaara, 40cm 1/14
08.09.2019 Mörkövaara, 40cm 2/14
07.09.2019 Mörkövaara, 50cm 1/15
06.09.2019 Mörkövaara, 40cm 3/14
02.09.2019 Mörkövaara, 40cm 1/14
01.09.2019 Mörkövaara, 50cm 3/15 
31.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset (ERJ-CUP), 40cm 4/39
22.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 3/44
18.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 4/44
08.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 6/44
07.08.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 5/44
24.07.2019 Kadon Kartano, 50cm 2/20
17.07.2019 Kadon Kartano, 50cm 4/20
16.07.2019 Kadon Kartano, 50cm 4/20
10.07.2019 Mörkövaara, 50cm 5/30
01.07.2019 Mörkövaara, 50cm 5/30
11.06.2019 Rushock Bog, 50cm 2/25
08.06.2019 Rushock Bog, 50cm 4/25
07.06.2019 Hiivurin Suomenhveoset, 50cm 5/32
05.06.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 1/32
07.04.2019 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 6/40
12.03.2019 Rósgarður, 50cm 1/68
20.12.2018 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 3/30
17.12.2018 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 3/30
14.12.2018 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 1/30
12.12.2018 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 3/30
08.11.2018 Riemunkirjava, 40cm 2(23
02.11.2018 Riemunkirjava, 40cm 4/23
18.10.2018 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 5/30
30.09.2018 Hunajakumpu, 40cm 2/17
29.09.2018 Hunajakumpu, 40cm 4/17
14.09.2018 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 2/27
11.09.2018 Hiivurin Suomenhevoset, 50cm 1/27
02.09.2018 Kototalli, 50cm 5/25
01.09.2018 Kototalli, 50cm 2/25 
05.07.2018 Erkinheimot, 40cm 3/12
20.04.2018 Kadotetut Suomenhevoset, 50cm 2/30
19.04.2018 Winterhold, 50cm 1/20
15.04.2018 Kadotetut Suomenhevoset, 50cm 1/30
13.04.2018 Winterhold, 50cm 3/20

Päiväkirja

12.08.2018 Valjakkoajovalmennus, valmensi VP

Rickin omistaja oli kärrännyt poninsa Maybeckiin, jossa orin oli määrä viettää muutama viikko valjakkoajon merkeissä. Ensimmäisinä päivinä Rickin ohjelmaan kuului oikeastaan hyvin perusteellista ajoa; taivuttelua ja siirtymiä kentällä, joiden avulla poni saatiin ajettua paremmin avuille ja herätettyä siihen todellisuuteen, mitä seuraavat viikot ponille tuli tarjoamaan. Kolmantena ja neljäntenä päivänä ori pääsi mukaan intervallitreeneihin maastoon, jossa sen ei tarvinnut suotta suorittaa yksin - mukaan nimittäin lähti jopa kahdeksan valjakkoa! Rickin mielestä intervallitreenit maastossa oli rauhan tyyssija, ja sitä sai oikeasti ihan toden teolla patistaa eteenpäin silloin, kun oli määrä nostattaa sykettä ja vauhtia.

Seuraavina päivinä ajoimme hyvin paljon tarkkuutta ja koulua kentällä, sillä tarkoituksenamme oli parantaa ponin ajettavuutta kokonaisvaltaisesti. Eihän se nytkään mikään ihan mahdoton ollut, mutta ehkä aavistuksen hidas eteenpäin pyytäville avuille, eikä se aina tohtinut taipua rehellisesti varsinkaan vasempaan suuntaan, joka tuntui olevan ponille heikompi suunta. Pikkuhiljaa Rick kuitenkin alkoi toimimaan kärryjen edessä yhä paremmin ja paremmin; se alkoi pehmenemään, se kantoi itseään hyvässä muodossa paikoitellen hyvin ryhdikkäänäkin ja se liikkui eteen heti eikä vasta viidestoista päivä apuja annettaessa. Viimeisten päivien aikana saimme ajaessa myös vähän twistiä perusaskellajeihin; se pidensi ja lyhensi itseään ja paikoitellen antoi liikkeisiin vähän ilmaakin. Näistä Rick sai tietysti miljoonakiitokset ja treenit lopetettiin onnistuneiden suoritusten jälkeen hyvillä mielin.

Viimeisenä päivänä - Rickin kotiinlähtöpäivänä - itse poniorin omistaja kipusi kärryille ottamaan ohjeita vastaan siitä, miten Rickiä olisi hyvä tulevaisuudessa ajaa. Itseasiassa Rickin ja omistajan yhteistyö oli nyt tehokuurin jäljiltä huomattavasti paremmalla mallilla - kaikki tapahtui heti, eikä vasta joskus jos silloinkaan ja koko valjakon tekemisessä oli paljon parempi tekemisen meininki.