Ichor

KTK-II, SCh-RD

new forest, ori
s. 20.08.2016 9v - VH18-027-0079
147cm punarautias

om. VRL-04374, Winterhold
kasv. Bethany Simmons (evm)
yleispainoitus
ko. heA, re. 120cm

Ichor tuli meille suoraan Iso-Britanniasta kasvattajaltaan. Se oli opetellut jo ratsun saloja, sekä muutenkin oppinut hevosten tavoille. Ichor olikin valmis paketti kisaradoille meille tullessa. Kasvattajan mukaan ori osasi olla välillä liiankin innokas, mutta me emme ole kyseistä piirettä huomanneet tai olemme tottuneet energisiin hevosiin. Ichor on alusta saakka hurmannut meiät mielyttävällä luonteellaan ja monipuolisuudellaan, eikä mitään moitittavaa ole ollut.

Ichor on poniori, joka jakaa herkästi mielipiteet: toisten mielestä se on hyvin helppo ja ihanan eteenpyrkivä, toisten mielestä taas liiankin meneväinen eikä kuuntele ratsastajan ohjeita pistäen välillä käsitellyssäkin ihan leikiksi. Ichor on kuitenkin hoitaessa aina samanlainen: hyvin helppo ori, jonka kanssa kehtaa lähteä kisapaikoille, eikä tarvitse pelätä, että mitenköhän se nyt tänään sitten käyttäytyy. Ichor on fiksukäytöksinen myös tammaseurassa, vaikka toki ne kyllä huomioi hörähtämällä, etenkin vieraat neidot. Pääasiassa Ichor kuitenkin keskittyy työnsä hyvin, eikä anna minkään häiritä, maastossakin se on todella varma ja uskaltaa mennä reippaampiakin pätkiä orin kanssa, sillä se ei takuulla harrasta mitään typeryyksiä edes sänkkärillä. Ichor on vähän hoitotoimenpiteissä sählääväinen ja parhaan tuloksen saadakseen se kannattaa rauhoittaa raspausta varten ja lahjoa kengityksessä heinäverkolla. Se kunnioittaa ihmistä hyvin ja taluttaessa antaa tilaa. Kisapaikoilla käsitellessä se voi olla aavistuksen innokkaampi ympäristöä kohtaan kuin kotona, mutta on kuitenkin edelleen helppo käsiteltävä kodin ulkopuolellakin.

Ratsuna Ichor on kiltti, mutta vauhdikas, eikä välttämättä sen vuoksi kaikille aloittelijoille sovi. Topakan junnun kanssa se on kuitenkin täysin toimiva yhdistelmä, kunhan sen verran voimaa löytyy, että orin kanssa pärjää myöskin laukassa. Maastossa se kuitenkin voi painaa käsille sen verran, ettei Ichoria kannata sinne kovin pienille antaakaan. Kouluratsuna Ichor ei anna mitään ilmaiseksi ja kokematon ratsastaja usein vain matkustelee tyytyväisenä orin mukana, Ichorinkin mielestä alkeis- ja jatkotunnit ovat kivoja, kun ei tarvitse niin mitään varsinaisesti tehdä. Silti ori rakastaa vaikeampaa henkistä puurtamista ja on mielissään saadessaan onnistuneita suorituksia alle. Se kuuntelee kokenutta kuskia hyvin ja on yhteistyöhaluinen ori, joka taipuu, asettuu ja menee halutessaan kivassakin muodossa. Kapasiteettia orilla riittää myös estepuolelle, jossa se ei yllättävää kyllä ole tuon vauhdikkaampi kuin normaalistikaan. Sen verran kuitenkin energiaa Ichorilta löytyy jo perusolemuksestakin, että puolipidätteitä saa esteiden välissä tehdä ja uusintaradat suunnitella vauhdikkaalle ponille mukaviksi. Maastossa se on varmajalkainen hyvä ratsu, joka ei säiky ylimääräisiä ja kulkee etenkin jonossa kuin possujuna sivuilleen vilkuilematta. Yksin maastoillessa se on aavistuksen säpäkämpi, mutta ihan toimiva silläkin kokoonpanolla. © Jannica


i. King's Blood
nf, 147cm, prt
ii. King Iker
nf, 148cm, prn
iii. Ben Nevis Ivarnf, 147cm, tprn
iie. English Rose nf, 142cm, rt
ie. Queen of Hearts
nf, 144cm, vrt
iei. Deep in the Woods nf, 145cm, rt
iee. An Llefell Lexie nf, 144cm, rn
e. Greendrake's Honeybunny
nf, 139cm, rt
ei. Greendrake's Bubblebear
nf, 145cm, rn
eii. Teddy II nf, 145cm, rn/em>
eie. Calhallen Bulletproof nf, 142cm, prn
ee. Fieldbyer's Honeyboo
nf, 142cm, rn
eei. Battleborn nf, 147cm, m
eee. Berry's Honeyrun nf, 140cm, rt

i. King’s Blood on suurella egolla varustettu poni, jonka pahin pelko on pallot. Mitään tietoa pelon syystä ei ole, mutta ori saa aivan järkyttävät sätkyt palloja nähdessään oli se sitten pieni tai suuri pallo. Hoitaessa King’s Blood on ihan okei, mutta satuloitaessa se lähinnä yrittää kiemurrella pois alta ja suitsiessa taas nostaa pään niin ylös, kuin vain poni voi saada. Kisoissa ori esiintyy ihan sata lasissa. Se rakastaa huomiota yli kaiken ja se oikein pullistelee näyttääkseen kuinka hieno, komea ja mahtava ori on. Punarautiaan orin liikkeet kyllä riittäisivät kiinnittämään huomion ilman turhaa pullistelua ja huomion kerjäämistäkin, mutta minkäs teet, kun ori esiintymistä rakastaa. Pullistelusta ja huomion hakemisesta huolimatta ori on pärjännyt todella hyvin niin, este-, koulu-, kuin kenttäradoillakin! Jälkeläisiä King’s Bloodilla on kahdeksan kappaletta, joista jokainen on pärjännyt oikein mukavasti niin kisoissa, näyttelyissä, kuin kissanristiäisissäkin.

ii. King Iker on erittäin loistava isäori. Sitä on aina pystynyt pitämään jälkeläistensä kanssa samassa tilassa ja aina se on suojellut jälkikasvuaan, jos joku on niitä yrittänyt kiusata tai alistaa. Iker on oikein mukava käsitellä ja sen kanssa on helppo tulla toimeen, jonka takia se on myös varmaan ollut niin suosittu jalostuksessa. Hieno luonne, hienot liikkeet ja aivan erityisen hyvä rakenne, joten koko paketti on aika lailla täydellinen. Ori on tarkka ratsastajastaan ja lumoaa jokaisen selkään nousijan, kuten myös katsojatkin, liikkeillään ja onpa se niitä onneksi myös 25 jälkeläisilleen periyttänyt. Kisatuloksia King Ikerillä on todella monesta lajista ja tulokset ovat pääasiassa olleet hyviä. Toki joskus on sattunut huonojakin päiviä, mutta yleensä kisatilanteessa ori keskittyy täysin itse suoritukseen, eikä haaveiluun.

iii. Ben Nevis Ivar on pomminvarma lastenponi, vaikka ori onkin. Se seisoo hoitaessa paikallaan kuin tatti ja antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet raspausta ja rokotuksia myöten todella hienosti. Ivarin kanssa on monet monituiset lapset tutustuneet hevosten ja ponien ihmeelliseen maailmaan, sekä ratsastuksen ja kisaamisen saloihin. Vaikka Ivar ori onkin, niin se on silti erittäin suosittu ratsastuskouluponi, jolta kuitenkin myös erittäin hyviä kisatuloksia löytyy Helposta A:sta ja 120 senttimetrin rataesteiltä.

iie. English Rose on oikea hienohelmojen kuningatar. Tamma ei pidä vedestä tai liasta, mutta luojan kiitos hikoilua se ei pelkää. Työnsä tamma tekee kunnolla, kunhan kenttä ei ole märkä. Jos kentältä löytyy lätäköitä, niin näet rautiaan ponin suorittavan lähes balettia muistuttavia liikkeitä. Kuivalla kentällä taas Rose on erittäin näyttävä poni, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Jälkeläisiä tällä hassun hauskalla neidillä on kaksi, joille se on periyttänyt erinomaisia liikkeitä ja hyvää rakennettaan.

ie. Queen of Hearts on varautunut uusia ihmisiä kohtaan, mutta tuttuihin ihmisiin se luottaa kuin kallioon ja samalla tavalla voivat myös tutut ihmiset luottaa tähän poniin. Queen on kaunis, kuin karkki ja senpä takia se on kiertänyt erittäin paljon erilaisia näyttelyitä ja muita tapahtumia. Myös este- ja koulukentiltä tammalla on erinomaiset tulokset ja onneksi se on myös varsoilleen periyttänyt monipuolisuutta ja liikettä niin koulu-, kuin esteradoillekin. Jälkeläisiä Queenilla on neljä kappaletta.

iei. Deep in the Woods on yritteliäs ja omalla moottorilla liikkuva poni, jota myös jotkut ovat turhan energiseksi sanoneet. Ponin omistaja kuitenkin sanoo juuri energisyyden ponin parhaimmaksi puoleksi. Sillä löytyy ponnua esteillä ja liikettä kouluradoille, eikä se maastoesteilläkään huono olo hyvien hermojensa ansiosta. Orin selkään uskaltaa lykätä kenet vaan, mutta toki hienoimman puolen ponista saa esille kokeneempi ratsastaja - loogisesti. Jälkeläisiä orilla on 16 kappaletta, jotka ovat isältään saaneet perintönä oikein mahtavan rakenteen ja hyvät liikkeet niin esteille, kuin kouluratsastukseenkin.

iee. An Llefell Lexie järkyttyy helposti, jos sen rutiineja rikotaan, joten senpä takia ei ponia olekaan erityisemmin kisakentillä nähty. Tiineyden ja varsan se sietää oikein hyvin ja siksi omistaja onkin jättänyt ponin pääasiassa siitoskäyttöön. Toki sillä ratsastetaan kotona, mutta kisoihin sen kanssa ei enää lähdetä, koska Lexie stressasi niin vahvasti mahallaan, että sitä ei kukaan jaksanut ja ei se toki ponillekaan mukavaa ollut. Muuten tamma on luonteeltaan erittäin kultainen ja hyvä emä varsoilleen. Se pitää omistaan huolen niin ihmisiä, kuin varsojakin ajatellen, joten omistajaperheen lapset ovat ihan rauhassa saaneet köpötellä tamman selässä pitkin maita ja mantuja. Jälkeläisiä Lexiellä on viisi kappaletta, jotka ovat onnekseen perineet emänsä hyvät hermot ja korrektin rakenteen.

e. Greendrake’s Honeybunny on vauhdikas esteponi, jolla tuppaa välillä olemaan turhan kevyt perä. Monesti saattaa korkeampien esteiden jälkeen Honeyllä lentää takamus, mutta luojan kiitos pukit ovat niin pieniä, ettei niistä kukaan alas tule - ei edes aloittelija. Hoitaessa tamma on oikein mukava poni, jolla on kuitenkin suhteellisen heikko kärsivällisyys, joten sen kanssa ei auta jäädä haaveilemaan. Hommat tehdään mahdollisimman nopeasti, mutta tietenkin tarkasti ja sitten lähdetään töihin. Jälkeläisiä tammalla ei ole kuin tämä yksi, mutta laatu korvaa määrän. Onhan tämä ainokainenkin oikein pätevä poni.

ei. Greendrake’s Bubblebear toimii tällä hetkellä omistajaperheen lapsen ponina. Bubble on ahne ja melko itsepäinen poni, mutta onneksi ratsastajansa on kärsivällinen ja ei menetä hermojaan, vaikka ori vähän temppuilisikin ja yrittäisi lähteä syömään. Bubblella on kisattu niin koulussa, kuin esteilläkin ja se on pärjännyt oikein mukavasti molemmissa lajeissa. Poni on kuitenkin jo sen verran iäkäs, että se on siirretty täysin lapsen opetusponiksi. Jälkeläisiä orilla on kuitenkin 12 kappaletta, jotka ovat perineet isänsä hyppytaidot, sekä liitokaviot kouluratoja ajatellen ja onpa se myös periyttänyt erinomaista rakennettaan myös.

eii. Teddy II on nimensä mukaisesti nallekarhumainen poni, joka rakastaa huomiota ja erityisesti, kun sitä saa lapsilta. Poni toimii erään ratsastuskoulun parhaimpana opetusponina ja monet pienet ratsastajat se on tutustuttanut ratsastuksen ihmeelliseen maailmaan, sekä onpa osa myös päässyt kisakentillekin ponin kanssa. Onneksi Teddy on tasaisen varma suorittaja, joten on nuorille kilparatsastajan aluille saatu mukava tuntuma kilpailuihin. Jälkeläisiä orilla on yhdeksän kappaletta.

eie. Calhallen Bulletproof on herkkä niin fyysisesti, kuin psyykkisestikin. Pienet asiat, kuten kentän laidalla olevan katselijan aivastus, voivat järkyttää poniparan niin pahasti, ettei työskentelystä tule enää yhtään mitään. Onneksi omistaja kuitenkin ymmärtää poniaan ja antaa sen rauhoittua, jonka jälkeen työskentely taas onnistuu. Muuten poni onkin sitten ihan okei, kunhan muistaa ettei harjalla saa painaa liian lujaa ja vettä ei missään nimessä suihkuteta lähellekään päätä. Vähän ärsyttävä poni ehkä muiden mielestä, mutta omistaja Bullettia rakastaa yli kaiken kaikkine kommervenkkeineen.

ee. Fielbyer’s Honeyboota voisi kuvata bipolaariseksi. Yhdessä hetkessä se voi olla ja toimia, kuin unelma ja hetken päästä se onkin suoraan Helvetistä noussut demoni, joka pyrkii tekemään elämästäsi erittäin hankalaa. Vai onkohan se vain ihan normaali tamma..? Mene ja tiedä, mutta onneksi Honeyboo on kuitenkin yleensä hyvällä tuulella kisatilanteissa, joten tuloksia on tammalla saatu erittäin hyviäkin ja älyääpä se jopa näyttelytilanteissa olla kunnolla, koska rakastaa huomiota niin paljon. Bipolaarisuus lähinnä käy ilmi, kun ollaan kotosalla ihan oman porukan kesken ja poni niin sanotusti uskaltaa olla oma itsensä. Jälkeläisiä tammalla ei ole kuin yksi. Omistaja kun on pelännyt, että tuo vähän vinksallaan oleva luonne saattaisi jälkeläisillekin periytyä.

eei. Battleborn on erityisen hieno ori ja se tietää sen itsekin. Se myös tietää saavansa anteeksi typerät huutelut tammojen perään ja turhat steppailut kisasuoritusta odottaessa. Mutta toisaalta, juuri näillä keinoilla Battleborn kiinnittääkin huomion itseensä ja pyrkii näyttäytymään muille suurena ja mahtavana THE Orina. Jälkeläisiä sillä on 16 kipaletta ja ne ovat aivan taatusti yhtä hienoja, kuin isänsäkin. Osa tosin on perinyt isänsä hermostuneisuutta, mutta luojan kiitos suurimmalle osalle se on kuitenkin periyttänyt vain monipuolisuuttaan ja hyvää rakennetta.

eee. Berry’s Honeyrun on itsepäinen poni ja juuri sellainen tamma, että saat lähettää pyyntösi sille kolmena kappaleena kirjallisena. Liian lepsu ei saa Honeyn kanssa olla ja pelätäkään ei saa, sitä tamma nimittäin varmasti käyttää hyväkseen ja ei tee mitään ellei ole pakko. Monet kerrat on saanut katsoa, kun tenavat yrittävät ponia saada karsinasta ulos ja tamman kaula näyttää lähinnä venyvän hillittömiin mittoihin, kun se on päättänyt, että hänhän ei karsinastaan poistu. Tarpeeksi jämäkän ja reippaan käsittelijän kanssa Honey on oikea unelmaponi ja toimii mukavasti lajissa, kuin lajissa.© Jaana K.


Ichor on tarjolla jalostukseen evm- sukuisille newforest- tammoille ja rotujen jalostukseen, joissa newforest on sallittu rotu. Ichor periyttää komeaa ulkomuotoaan, mielyttävää ja energistä luonettaan.

Varaa astutus

s. 17.02.2019nf-o.Four Leaf Rebele. Pennhurst Flicka

Näyttelymenestys & meriitit

NJ
20.08.2018 Cefnmoor, newforestinponiorit, päätuom. Vibaja, irtoSERT
02.09.2018 Cefnmoor, newforestinponiorit, päätuom. Catia, MVA-sert, BIS3

VSN
23.10.2018 Dóchas Acres, poniorit, tuom. taffel, RCH, 39p

KTK-II 20.09.2018
19 + 18 + 19 + 19 = 75p. KTK-II

3 Star Prospect

Supreme Champion Performance Pony (riding) myönnetty 04.04.2019


Kilpailukalenteri

KRJ - 41 sijaa / CUP- sijoituksia 1
31.10.2018 Kaihovaara (KRJ-CUP), helppo B 18/315
10.09.2018 Viisikko, helppo A 6/40
09.09.2018 Viisikko, helppo A 5/40
07.09.2018 Salpicar, helppo A 1/30
07.09.2018 Villahaka, helppo A 7/50
07.09.2018 Villahaka, helppo A 4/50
05.09.2018 Viisikko, helppo A 1/40
04.09.2018 Salpicar, helppo A 2/30
03.09.2018 Villahaka, helppo A 2/50
03.09.2018 Salpicar, helppo A 2/30
03.09.2018 Viisikko, helppo A 2/40
02.09.2018 Viisikko, helppo A 1/40
01.09.2018 Viisikko, helppo A 3/40
30.08.2018 Ristikallio, helppo A 5/40
29.08.2018 Ristikallio, helppo A 3/40
27.08.2018 Viisikko, helppo A 3/40
25.08.2018 Viisikko, helppo A 3/40
24.08.2018 Viisikko, helppo A 6/40
21.08.2018 Viisikko, helppo A 6/40
21.08.2018 Ristikallio, helppo A 4/40
20.08.2018 Kadotetut Suomenhevoset, helppo B 1/30

18.08.2018 Kadotetut Suomenhevoset, helppo B 1/30
18.08.2018 KK Bailador, helppo A 5/40
17.08.2018 KK Bailador, helppo A 1/40
16.08.2018 KK Bailador, helppo A 1/40
16.08.2018 Kadotetut Suomenhevoset, helppo B 2/30
14.08.2018 Riemunkirjava, helppo A 3/30
12.08.2018 Kadotetut Suomenhevoset, helppo B 1/30
11.08.2018 Kadotetut Suomenhevoset, helppo B 5/30
09.08.2018 Kadotetut Suomenhevoset, helppo B 4/30
08.08.2018 Kadotetut Suomenhevoset, helppo B 5/30
05.08.2018 Kadotetut Suomenhevoset, helppo B 1/30
02.08.2018 Kadotetut Suomenhevoset, helppo B 2/30
28.07.2018 Ristikallio, helppo A 1/40
28.07.2018 Ristikallio, helppo A 3/40
27.07.2018 Ristikallio, helppo A 2/40
26.07.2018 Ristikallio, helppo A 3/40
25.07.2018 Ristikallio, helppo A 5/40
23.07.2018 Ristikallio, helppo A 2/40
20.07.2018 Ristikallio, helppo A 3/40
17.07.2018 Ristikallio, helppo A 6/40
ERJ - 40 sijaa
16.03.2019 Sardonic, 110cm 4/50
13.03.2019 Sardonic, 110cm 6/50
12.03.2019 Sardonic, 110cm 7/50
10.02.2019 Virtuaalitalli Chersey, 110cm 6/50
09.02.2019 Kuuran Suomenratsut, 120cm 4/34
09.02.2019 Virtuaalitalli Chersey, 110cm 2/50
05.02.2019 Kuuran Suomenratsut, 120cm 5/34
29.12.2018 Kingsvalley, 120cm 4/40
26.12.2018 Kingsvalley, 120cm 4/40
21.12.2018 Kingsvalley, 120cm 1/40
21.12.2018 Kingsvalley, 120cm 4/40
12.12.2018 Kingsvalley, 120cm 1/40
05.12.2018 Kingsvalley, 120cm 2/40
04.12.2018 Kingsvalley, 120cm 3/40
01.12.2018 Kingsvalley, 120cm 6/40
15.10.2018 Susiraja, 120cm 2/30
18.10.2018 Susiraja, 120cm 3/30
16.10.2018 Susiraja, 120cm 4/30
14.10.2018 Susiraja, 120cm 5/30
13.10.2018 Susiraja, 120cm 1/30
29.09.2018 Hunajakumpu, 120cm 3/39
28.09.2018 Moana part breds, 120cm 4/31
28.09.2018 Moana part breds, 120cm 4/31
27.09.2018 Ratsastuskoulu Hallava, 110cm 2/26
25.08.2018 Riemunkirjava, 120cm 1/48
22.08.2018 Juksula, 110cm 7/91
17.08.2018 Supernatural, 110cm 1/40
13.08.2018 Supernatural, 110cm 2/40
12.08.2018 Ristikallio, 110cm 3/40
09.08.2018 Ristikallio, 110cm 5/40
08.08.2018 Supernatural, 110cm 5/40
07.08.2018 Ristikallio, 110cm 2/40 
05.08.2018 Supernatural, 110cm 5/40
01.08.2018 Ristikallio, 110cm 6/40
29.07.2018 Ristikallio, 110cm 6/40
26.07.2018 Ristikallio, 110cm 6/40
23.07.2018 Ristikallio, 110cm 6/40
21.07.2018 Ristikallio, 110cm 4/40
21.07.2018 Liljalehdon tila, 110cm 2/23
16.07.2018 Ristikallio, 110cm 1/40

Päiväkirja

00.00.0000, päiväkirjamerkintä

Maecenas lacinia, nunc a lobortis consectetur, risus ante faucibus ligula, vel egestas mauris felis nec sapien. Sed ante purus, luctus nec turpis quis, lacinia varius arcu. Nulla ullamcorper bibendum urna, eu pretium sapien cursus id. Ut fringilla, massa nec ornare elementum, quam massa semper libero, quis accumsan ligula lacus et nisi. Integer bibendum eros eget tellus pharetra blandit vitae eu augue. Donec dignissim aliquet mauris, ac tincidunt dolor egestas eu. Proin blandit purus at lacus semper condimentum. Fusce nec enim purus. Aenean in quam ac eros lobortis viverra. Nam gravida risus id sodales accumsan.


00.00.0000, valmennus

Maecenas lacinia, nunc a lobortis consectetur, risus ante faucibus ligula, vel egestas mauris felis nec sapien. Sed ante purus, luctus nec turpis quis, lacinia varius arcu. Nulla ullamcorper bibendum urna, eu pretium sapien cursus id. Ut fringilla, massa nec ornare elementum, quam massa semper libero, quis accumsan ligula lacus et nisi. Integer bibendum eros eget tellus pharetra blandit vitae eu augue. Donec dignissim aliquet mauris, ac tincidunt dolor egestas eu. Proin blandit purus at lacus semper condimentum. Fusce nec enim purus. Aenean in quam ac eros lobortis viverra. Nam gravida risus id sodales accumsan.