Tervetuloa!

Navaja tuo mieleen ekana inkkarit ja lännenhenkisen tallin, mutta sitä emme ole. Navajan löydät Pohjois-Pohjanmaalta metsän keskeltä kaukana kaupungin hälinästä. Navaja ei ole mikään luksustalli vaan meillä hommat tehdään omin käsin muutaamaa tallityttöä lukuunottamatta. Navaja kasvattaa kenttäpainotteisia Suomenhevosia niin omaan kuin ulkopuolistenkin käyttöön.

Meillä on mitä otollisimmat mahdollisuudet treenata ja järjestääkkin kenttäkisoja. Meillä on upeita eri mittaisia ja näköisiä kenttäreittejä CIC1- tasolle saakka. Reitit eivät sijoitu pelkästään metsään vaan ulottuvat myös lähipelloille, jotka ovat tallin omistuksessa. Navaja ei ole mikään rahakas yritys, jolla tienataan mutta sillä on eletty hyvin tähän päivään asti. Navajan toimintaan kuuluu kasvatuksen, kisojen järjestämisen ohessa myös ylijäämä viljojen myynti. Suurin osa kumminkin menee omien hevosten suihin. Pihassamme sijaitsee kaksi tallia, joista toinen on oreille ja toinen tammoille. Tallin pihapiiristä löytyy myös suuri hiekkakenttä, omakotitalo missä Navajan omistajaperhe asuu, pieni lämittetty maneesi ja tilavat tarhat. Tallin yhteydessä on varustehuone, rehuhuone ja lantala. Kesäksi hevoset pääsevät laiduntamaan noin 10km päähän tallista sijaitseville niityille, jotka omistavat tallin isäntä. Kesällä hevosia on mahdollista uittaa myös tallin vieressä olevassa joessa, jossa on rauhallinen virtaus.

Navajan perheeseen kuuluu äiti Päivi, isä Jouni, tyttäret Siiri 14v ja Milja 17v sekä poika Santeri 11v. Lapset ovat tallin arjessa mukana niinkuin vanhemmatkin. Isäntä hoitaa peltotyöt ja raskaammat hommat. Äiti ja lapset hoitavat hevosia, liikuttavat niitä ja siivoavat tallia. Perheellä on myös muutama ulkopuolinen hoitaja apukäsinä, jotka saavat palkkioksi ratsastaa tallin hevosilla. Navajan arki onkin aika normaalia hevostallin arkea: välillä kiireellistä, mutta onnellista. Sen pitempiä jorinoita tervetuloa tutustumaan meihin!

sarqquu
VRL-04374
sarqquuu@gmail.com
Peukuta meitä VRL:on tallilistalla!

Suosittelemme