Kuusinevan Kartano

Tervetuloa Kuusinevaan!

Kauniit yöttömät yöt kutsuvat sinua kesäisin valvomaan, villit revontulet maalaavat taivaan kauniiksi talvisin, keväisin aurinko kimmeltää kauniisti hangella ja syksyisin ruskan värit saavat luonnon hehkumaan. Olet saapunut Inariin Pohjois-Lappiin, tarkemmin Kuusinevan Kartanolle.

Kuusinevan pihatietä varjostaa paksu kuusimetsikkö., joka johdattelee sinut laakealle piha-alueelle, jossa sijaitsee Kuusinevan Kartano, sekä sen tallit. Kuusinevan Kartano on yksi harvoista Lapissa sijaitsevista kartanoista ja ainoita kartanoita Inarin alueella. Kartano on kuulunut aina Kuusinevan perheelle ja se on jo noin 180 vuotta vanha. Kuusinevan Kartanon omistaa tällä hetkellä Roope Kuusineva ja inarinsaamelainen Ester Kuusineva (o.s. Sarrio).

Tallin pihamailla on ollut kartanon alusta asti suomenhevosia joissakin määrin. Ennen suomenhevoset olivat kartanon isäntien työkavereina pelloilla ja metsätöissä, kun taas tänä päivänä ne toimivat kilpailutovereina ja siitoskäytössä. Kuusineva kasvattaa ratsusuomenhevosia niin harraste- kuin kilpailukäyttöönkin. Tarinassa tallimme ovet ovat auenneet aikapäiviä sitten, mutta virtuaalimaailmassa talli näki virallisesti päivänvalonsa ensikerran 20.08.2020.

Yhteystiedot


Roope ja Ester Kuusineva
eli sarqquu (VRL-04374)
sähköposti & keskusta
Päivitetty 03.09.2020