Okanawa
Nimi: Okanawa "Oona" Omistaja: kuristaja (VRL-04374)
Rotu: ukrainalainen kylmäverinen Ex-omistaja: Melina / Elyse
Sukupuoli: tamma Rekisterinumero: ei rekisteröity
Syntymäpäivä: 17.02.1998, 16v Koulutustaso: HeA ja 60cm (työpain.)
Säkäkorkeus: 168cm Saavutukset: ei saavutuksia


Persoonasta

"Omistajani sanojen mukaan olen muka jääräpäinen ja hankala, mutta koska hänellä ei tunnu olevan hajuakaan oikeista motiiveistani, olen kuitannut kommentit pelkällä olankohautuksella. Mielestäni on tärkeää opettaa kaikille hevostytöille heti alusta alkaen että me hevoset olemme yksilöitä, enkä anna hoitajille mitään ilmaiseksi. Minut on opittava tuntemaan! Yksityiskohtaisen ja pikkutarkan koulutuksen jälkeen kiinnyn kuitenkin ihmisystäviini toden teolla, enkä haluaisi päästää viimeisen päälle koulutettua kultakimpaletta mistään hinnasta menemään!"

Oona on tottunut entisen omistajansa luona tietynlaiseen käsittelyyn, ja joidenkin asioiden suhteen se on todellinen jäärä. Tamman seurassa joutuu takuulla hankaluuksiin ellei sen tapoja ole vielä oppinut tuntemaan: Oona ei suostu nostamaan kavioitaan tai ottamaan kuolaimia suuhun millään poppakonsteilla, vaan tavan täytyy olla juuri oikea. Siksi uuden hoitajan onkin syytä hakea joku tamman rutiineihin tottunut tallityttö avuksi operaatioon. Muut hoitotoimenpiteet eivät tuota Oonan kanssa kuitenkaan ongelmia, ja edellä mainitut kavionnostotkin alkavat kyllä sujua pienen alkukankeuden jälkeen. Tai no, tammaa taluttaessa sitä saa lähes raahata perässään joka ikinen kerta - olipa hoitaja miten tuttu tahansa. Mutta vaikka yhteistyö tamman kanssa ei aina sujuisikaan, Oonalla on taipumus rakastua hoitajiinsa toden teolla.

Oonan kanssa on tärkeää pitää liikuntakerrat säännöllisinä ja reippaina, sillä se vaikuttaa selkeästi tamman ratsastettavuuteen. Mikäli ratsastuskertojen välissä on ollut taukoa kaksikin päivää, tamma ei jaksaisi keskittyä lainkaan ja se kuuntelee huonosti ratsastajalta tulevia ohjeita. Oona tuli Elyseen myös todella hyvin syöneenä, mutta tamma on osoittautunut silti yllättävän eloisaksi ja taipuvaksi ratsuksi. Oona on osaava kouluratsuna, ja niin pohkeenväistöt kuin laukanvaihdotkin sujuvat siltä täysin ongelmitta. Esteilläkin Oona varmasti pärjäisi, kunhan sen peruskuntoa saadaan hieman kohotettua - myös suuri vatsa laiskistaa tammaa tällä hetkellä huomattavasti. Maastossa Oona on mukavaa ja järkkymätöntä seuraa. Ilman satulaa tehdyt reissut tämän hevosen kanssa jäävät kuitenkin usein väliin, sillä tamman selkä ei ole muodoltaan mukavin mahdollinen paikka istua.

luonne © Melina


kuvat © Melina
Sukulaiset

isä: Odyssy ii. Tatonka Ohwashe iii. Platinium
iie. Old Vivushka
ie. Velvet UKK iei. Voldemort
iee. Varivishka
emä: Kalondra ei. Yager Meister eii. Yogger Meister
eie. Shatshika
ee. Elizabeth XI eei. Eloisé
eee. Ex-Patriot


Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Sukupuoli Isä
00.00.00 Hevosen nimi t/o. Isä/Emä


Kilpailumenestys

Päivämäärä Jaos, kutsu Luokka Tulos
00.00.0000 TYH, kutsu luokka 0/00


Päiväkirja

Näytä päiväkirjamerkinnät

Valmennukset

Näytä valmennukset

VIRTUAALIHEVONEN
© wishmaster 2014, kuvat © The_Gut CC BY 2.0, tausta © DinPattern