Tervetuloa!

Originals on rennolla otteella työpainotteisia hevosia kasvattava talli Ruotsin ja Suomen rajamailla Kolarissa. Tallista löydät niin työpainotteisia suomenhevosia, kuin muunkin rodun edustajia. Rakkaus suomenhevosiin tulee tallin emännältä Eevalta ja ulkomaalaisiin hevosiin taas tallin ruotsalais syntyiseltä isännältä Casperilta. Ainakin yksi asia on siis yhteistä kyseisellä parivaljakolla: työhevoset, vaikka hieman eri roduista. Kasvatus- ja kilpailutoiminta ei Originalsissa ole mitenkään laajaa vaan kaikki tehdään rennolla otteella päivä kerrallaan edeten. Tallin nimeämisessä olikin pientä kinaa ja paikkakunnan hakemisessa, mutta kompromissejä täytyi tehdä, joten paikaksi valikoitui kunta mistä olisi lyhyt matka Ruotsiin. Nimeä päättäessä taas pariskunta päätyi ottaa englanninkielisen nimen, jotta ei tarvitsisi kinata tuleeko nimestä suomalainen vai ruotsalainen. Ja onhan nyt Originals aika osuva nimi, koska työhevosilla on hyvin pitkä historia.

Niinkuin kerroin toimintamme ei ole laajaa, mutta sillöin tällöin meiltä jopa lähtee julkiseen myyntiin varsoja, sekä järjestämme pieniä työhevoskisoja. Myös silloin tällöin saatat eksyä meille näyttelyiden parissa, koska onhan nyt työhevoset yksinkertaisesti komeita otuksia ja miellellään niitä katselee! Jotkut roduthan Originalsissa ovat enemmän esillä, kuin toiset ja näihin kuuluvat boulognenhevoset ja suomenhevoset, mutta tästä huolimatta talli ei katso rotua vaan soveltuvuutta työkisoihin hevosia valitsettaessa.

Meillä hevoset saavat elää mahdollisimman luonnolisessa ympäristössä, joten meillä talli on hyvin harvoin käytössä. Hevoset laiduntavatkin lähes tulkoon ympäri vuoden ja niillä on asianmukaiset pihatot käytössä. Tallimme onkin hyvin pienikokoinen, eikä siellä edes tilaa olisi jokaista hevostamme asuttaa. Tallimme onkin pääosin käytössä varsovia tammoja ajatellen, kilpailuun valmistuvia hevosia, sairaita ja varsoille jos ne eivät kerkee sille talvelle sopeutumaan talveen. Myös osat aikuiset hevosemme joudutaan majoittaa talliin, jos ne eivät sovellu pihattoelämään tai se on riski niiden terveydelle. Meillä onkin useita pihattolaitumia ja jokaisella luulisi löytyvän sopiva lauma. Kaikki pihatomme ovat lämpäeristettyjä ja mahdollista sulkea öisin, sekä ilmannvaihdosta on huolehdittu myös. Maneesia meillä ei luonnolisesti ole, koska emme ratsuta hevosiamme paljoa (korkeintaan maastoillaan). Pihalta löytyy kumminkin hiekkapohjainen kenttä, sekä alle 1km päästä julkinen ravirata, jossa ei kylläkään hirveästi raveja ole. Meillä on mahtavia hiekka- ja sorapohjaisia metsäreittejä pitkillekin matkoille ja noin 2,5km päässä on järvi. Mutta pitemittä puheitta tervetuloa tutustumaan Originalsiin ja toivon että viihdyt meillä!


sarqquu
VRL-04374
sarqquuu@gmail.com

hevoset


Mitsu

suomenhevosori

Raksu

suomenhevostamma

Jallu

suomenhevosori

Vaakku

suomenhevosori

Akka

boulognenhevostamma

Hikka

suomenpienhevosori

Jessi

suomenhevostamma

Lego

boulognenhevosori

Marru

suomenhevostamma

Vihuri

suomenpienhevosori

Rella

suomenhevostamma

Ukko

suomenhevosori

Vekkuli

suomenhevosori

Hilda

suomenhevostamma

Pingu

clydesdalenhevosori

Hulina

suomenhevostamma

Tyty

suomenhevostamma

Vappu

suomenpienhevostamma

Luna

percherontamma

Renttu

suomenhevosori

Patti

boulognenhevostamma

Ripsa

suomenhevostamma

Suttu

suomenhevostamma

Jack

clydesdalenhevosori

Lulu

suomenhevostamma

Aragon

shirenhevosori

Lilli

suomenhevostamma

Risto

percheronori

Terho

suomenhevosori

Kasvatus

Kerroin jo aikaisemmin hieman kasvatus toiminnastamme, mutta liekkö toisto pahitteeksi olisi. Kasvatamme siis kaikelaisia työhevoskisoihin soveltuvia rotuja, mutta silti enimmäkseen meiltä löytyy suomenhevosia, jotka ovat Eevan sydäntä lähellä ja boulognenhevosia, jotka ovat taasen Casperin sydäntä lähellä. Muiden rotujen edustajat ovat ehkä hieman vähempiosaisia, mutta yhtä rakkaita ja arvokkaita. Meillä varsat kasvavat mahdollisimman luonnolisissa olosuhteissa ja ne asuvat laitumella pihatossa laumassa, jos terveydentila tai ajankohta sen sallii. Meille on tärkeää kasvattaa selväpäisiä sekä terveitä varsoja, joilla on hyvät lähtökodat elämälle. Pyrimme myös myymään kasvattejamme ulkopuolisille talleille käyttöön kuin käyttöön emmekä vaadi tulevilta varsoilta työpainoitusta tai kyseisessä lajissa kisaamista. Meille on enemmänkin tärkeää kasvatti saa rakastavan kodin ja pääsee jollakin tapaa olemaan oman elämänsä sankari oli se muodossa missä hyvänsä (tarinointi, kisailu, jalostuskäyttö, näyttelykäyttö).

Meiltä on mahdollista pyytää tilausvarsoja tammoistamme, jotka ovat jalostuskäytössä (lukee hevosten sivuilla). Tamma on mahdollista astuttaa tallin orilla tai ulkopuolisella orilla. Tilausvarsa on ehkä hieman kalliimpi mitä normaalisti myyntiin tulevat varsat, mutta lupaan että se on hintansa väärti! Meillä ei ole käytössä kasvatusliitettä, joten jokainen hevonen saa originaalin nimen itselleen, mutta sen toivotaan jotenkin liittyvän isän- tai emän nimeen!

Myyntiehdot

  1. Kasvatin sivut tulee ilmoittaa 2 viikon sisällä ostopäivästä
  2. Kasvatin sivuille tulee merkitä kasvattajaksi Originals linkitettynä
  3. Kasvatin perustietoja ei saa muuttaa (nimi, rotu, syntymäaika, sukupuoli)
  4. Kasvatti tulee rekisteröidä VRL:oon, kasvattajaksi ORIG1832 ja syntymämaaksi Suomi
  5. Kasvatin kuoltua sen sivut tulee tallentaa Web Archiveen
  6. Tee realistinen ostotarjous ja tarjoa kasvattia meille takaisin, jos olet aikeisssa luopua siitä!

Kasvatit

01.08.2018tammaVekkulityttöi. Rohkea-Vekkulie. Jallutyttöom. Nana
14.07.2018oriHéros de Guerrei. Les Légions Noirese. Pas Encore!om. Meea
29.06.2018oriVihuranttii. Vihurie. Jessiinaom. Meea
18.04.2018oriRiemunuhkai. Ukonretalee. Riemu-Rellaom. Viona
12.04.2018tammaVappu Veikeäi. Jalohaukkae. Vappu Valoisaom. Lumikatti
10.04.2018oriUkonketalei. Ukonretalee. Hintelä Hildaom. Lumikatti
00.00.2018ori/tammaKasvatin nimii. Hikotuse. Marenkiom. varattu Elsa
28.12.2017oriRoi de Neigei. Les Légions Noirese. Chute de Neigeom. Possitiikeri
25.12.2017tammaKanelimantelii. Hikotuse. Vappu Valoisaom. Pierre
20.12.2017oriGlögimonsterii. Ukonretalee. Jessiinaom. Pierre
06.11.2017tammaJallutyttöi. Jalohaukkae. Marenkiom. jää kotiin
23.10.2017oriRalli-Atomii. Antikvarkkie. Riemu-Rellaom. Katariina A.
24.08.2017oriMesikämmeni. Mehtämiese. Marenkiom. Liia