Katabatic

Virallinen nimi Katabatic
Rotu, sukupuoli Hannover, tamma
Väri, säkäkorkeus Ruunikko, 166cm
Syntynyt, ikä 12.05.2007, 15v
Rekisterinumero VH06-011-0211
Omistaja dookie VRL-04373/Devilsfair
Ex-omistaja Tuontikeskus Alegre
Koulutustaso ko. Grand Prix, re. 160cm, valj. vaikea yhd.
Painotuslaji Yleispainotus
Menestys, saavutukset Porrastetut: KRJ vt. 11, ERJ vt. 11 ja VVJ vt. 10, ei saavutuksia

© Tomasz Siergiej

Luonnekuvaus

Kata on vähän sellainen "jokapaikanhöylä" - eipäs nyt ajatella juuri siten miten ajattelet! - ja sen löytääkin aina niistä paikoista, minne hevosilla ei ole mitään asiaa (lue. rehuhuone, taukotupa..) Kata menee sinne, missä voisi olla jotakin syötävää, ja se usein löydetäänkin sellaisista tilanteista, ettei tosikaan. Kata on myös taitava piehtaroimaan aitalankojen ali, sun muuta, mutta kyllä se karatessaan löytyy suhteellisen tutuista paikoista, eikä se koskaan lähde tallipihaa pidemmälle. Se on kiltti taluttaa, ja muutenkin käsitellä, myös juoksutus sujuu ilman sen suurempaa ongelmaa. Katan kanssa joutuu välillä hieman vääntämään, että kumpi sitä nyt taluttaa ja ketä, mutta ei se kokemattomien kanssa osoita minkäännäköisiä merkkejä siitä, että se nyt kehittelisi jotain ihan omaa.

Karsinasta tulijaa tuijottaa kaksi ystävällistä silmää, jotka mielenkiinnolla tutkivat, että mitä se ihminen on nyt keksinyt tamman pään menoksi. Se tutkii harjapakin ja taskut, kun aloitellaan hoitaminen, ja jos haluaa, niin tamman voi laittaa kiinni joko karsinaan tai käytävälle. Se on perso herkuille, ja kaikki mikä on hyvän makuista, menee alas. Hoitotoimenpiteet tamma antaa suorittaa kaikki ihan nätisti, kaviotkin se nostaa oikein kiltisti. Jalkojen harjaus sujuu ongelmitta, samoin takaa kiertäminen, hännän ja pään harjaus. Tamma antaa myöskin laittaa varusteet päälle nätisti, ei nurise edes satulavyötä kiristettäessä. Myös suojat ja suitset menevät päälle hyvin, joskin kuolainten laitossa tamma saattaa hieman testailla, että pitääkö sitä suuta avata vai ei. Tamma tykkää myös kaikenlaisista lässynlää-tuokioista, ja se onkin ihana halittava (poni) hevonen.

Selkään nousussa ei tarvitse pitää kiirettä, sillä tammalla ei ole mikään kiire aloittaa työntekoa. Kata on erittäin osaava, ja sen kanssa sujuu sileällä ihan kaikki. Se saattaa alkutunnista tehdä stopit, mutta kun sen laittaa liikkeelle, se myös liikkuu. Se on pehmeä kädelle, ja se kulkee todella helposti oikein päin ja nostaa itse ryhtiään, eikä ratsastajan tarvitse huolehtia turpa ryntäissä liikkuvasta hevosesta. Tamma on energinen, ja loputtomalla kärsivällisyydellä varustettu - eli jos jotain pitää toistaa, niin silloin toistetaan eikä kitistä! Kata saattaa jossain vaiheessa heittää pään ylös, mutta sen saa pienellä työllä takaisin, ja työskentely jatkuu. Tamma toimii myös esteillä, ja hyppääkin oikein hienosti. Vauhtiahan siitä puoliverisen tapaan löytyy, mutta kunhan tamman ohjaa oikealle esteelle, se kyllä menee eikä kysele. Tamma on myös hyvä ensikertalaiselle, joka hyppää korkeampia ratoja, sillä Kata on kyllä luotettava ja varma. Myös ajaessa tamma toimii tiettyyn pisteeseen asti, mutta liian vaikeita juttuja siltä ei saa ruveta pyytelemään. Kisoissa antaa kaikkensa, ja tekee juuri niinkuin selässä oleva pyytää, ja tulokset kertovatkin sitten kaiken lopun.

© annika n

Sukutaulu

i. Sprung Cowboy evm
hann, 166cm, prt
ii. Bomber Paulette evm iii. tuntematon evm
iie. tuntematon evm
ie. Grüne Villa evm iei. tuntematon evm
iee. tuntematon evm
e. Oh Nelly evm
hann, 163cm, rn
ei. Leichte Brise evm eii. tuntematon evm
eie. tuntematon evm
ee. Total Stolz evm eei. tuntematon evm
eee. tuntematon evm

Jälkeläiset

s. 18.10.2009 hann-t. Kukkaniityn Mineline, i. Never Mine Landosta
s. 15.11.2017 amwb-t. Kathariel Fair, i. Weitblick

Kilpailukalenteri

00.00.0000 - VSN/NJ - Paikka - luokka, tuom. tuomari - sija

Katabatic on kilpaillut porrastetuissa (ERJ vt. 11, KRJ vt. 11, VVJ vt. 10) kapasiteettinsa loppuun.

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2245.53 p. Esteratsastuksessa tasolla 11
Nopeus ja kestävyys: 816.54 p. Kouluratsastuksessa tasolla 11
Kuuliaisuus ja luonne: 4590.67 p. Valjakkoajossa tasolla 10
Tahti ja irtonaisuus: 2417.53 p.
Tarkkuus ja ketteryys: 1548.39 p. VRL:n profiilisivu

Päiväkirja & valmennukset

00.00.0000 valmennus/pkmerkintä

Maecenas lacinia, nunc a lobortis consectetur, risus ante faucibus ligula, vel egestas mauris felis nec sapien. Sed ante purus, luctus nec turpis quis, lacinia varius arcu. Nulla ullamcorper bibendum urna, eu pretium sapien cursus id. Ut fringilla, massa nec ornare elementum, quam massa semper libero, quis accumsan ligula lacus et nisi. Integer bibendum eros eget tellus pharetra blandit vitae eu augue. Donec dignissim aliquet mauris, ac tincidunt dolor egestas eu. Proin blandit purus at lacus semper condimentum. Fusce nec enim purus. Aenean in quam ac eros lobortis viverra. Nam gravida risus id sodales accumsan.


Tämä on virtuaalihevonen!