Delfi

Nimi Rotu, sukupuoli
Delfi shetlanninponi, tamma
Säkäkorkeus, väri Syntynyt, täyttänyt 4v
88cm, voikko 02.07.1997 GER, 02.07.2001
Rekisterinumero Kasvattaja, Omistaja
VH13-017-0510 tuntematon, om. dookie VRL-04373/Devilsfair
Koulutustaso Painotuslaji
ko. he B, re. 50cm kouluratsastus, valjakkoajo
Kilpailumenestys & saavutukset
KRJ 23 sijoitusta VVJ 4 sijoitusta, ei saavutuksia

Luonnekuvaus

Delfi on syötävän suloinen kävelevä karvapallo, jota voisi vain rapsutella päivät pitkät. Sosiaalinen neitokainen keksii joka päivä jotakin kivaa ja välillä ei niin kivaa puuhaa tallityöntekijöiden pään menoksi. Delfi on erittäin perso ruualle, joten jos ei meinaa ponia saada kiinni niin ruoka on hyvä keino houkutella tamma lähelle.

Delfi kannattaa aina sitoa kiinni, ellei halua juosta sitten seuraavan tunnin ajan pullean ponin perässä pitkin tallipihaa. Kun pakoreitit on suljettu, tamma on oikein mukava harjattaessa. Delfi hankkiutuu yleensä varsin paksun mutakuorrutuksen alle, joten sen on syytäkin pitää harjauksesta. Neiti ei tosin pidä juurikaan jalkojensa koskettelusta, jonka se osoittaa kiljumalla kuin porsas.

Koska tamma on hieman pyöreämpi tapaus, on satulavyön laitto aina välillä hankalaa. Ja Delfi ei edes auta kiristyksessä, vaan päinvastoin pullistelee minkä jaksaa. Yleensä taipuu kuitenkin hoitajansa tahtoon. Suitset eivät yleensä tuota ongelmia. Delfi on ratsastaessa aika hankala. Se osaa kyllä olla kiltti ja helppokin, mutta sitä se harvemmin on. Ponin suosikkipuuhia on ratsastajan kanssa makuulle meno, ja yleensä piehtarointikin. Moni ratsastaja on mennyt mielummin ilman satulaa tällä ponilla piehtarointiherkkyyden takia, jotta pääsee nopeammin kyydistä pois. Mutta, kun Delfin saa menemään kunnolla, se on oikein mukava ratsu. Se on herkkä, tosin ei pohkeelle, mutta kuuntelee pienetkin pidätteet ja ohjaukset. Delfi on innokas hyppääjä, vaikka ei mikään mestari siinä olekkaan. Tamma kuitenkin ylittää esteen kuin esteen, ellei korkeus tai ratsastaja hankaloita asiaa liikaa.

Pienen kokonsa vuoksi Delfillä myös ajetaan, ja se kilpaileekin myös valjakkoajossa. Neiti tykkääkin olla enemmän kärryjen edessä kuin ratsuna olemisesta, ja sen huomaa. Delfi alkaa usein höseltämään kun näkee kärryt, ja liikkeellä se on kuin mikäkin aikapommi - tosin aika pieni sellainen. Maastossa Delfi on mukavan reipas, mutta neiti napsii turhankin paljon matkaevästä.

Sukutaulu

i. Spiderman evm
she, 97cm, rnvkk
ii. tuntematon iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. tuntematon iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Demila evm
she, 88cm, vkk
ei. tuntematon eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. tuntematon eei. tuntematon
eee. tuntematon

Jälkeläiset

Syntynyt Rotu & sukupuoli Nimi Isä
25.11.2009 she-o. Denver DF Stjernens Opus
04.03.2010 she-o. Fireball DF Footlight
20.04.2010 she-t. Little Diana DF RSB Little Troublemaker
01.06.2010 she-t. Delilah DF Kukkalaakson Hemuli
00.00.0000 rotu-skp. Nimi Isä

Kilpailukalenteri (vain sijoitukset)

KRJ - näytä - piilota
VVJ - näytä - piilota

Päiväkirja

Päiväkirjamerkintä/valmennus 00.00.0000

Ikääntyminen

Delfi ikääntyy reaalisti.

Tämä on virtuaalihevonen | This is a sim game horse