Bewitched

virtuaalihevonen / a sim game horse

NimiBewitched
Rotu, sukupuoliBelgianpuoliverinen, tamma
Säkäkorkeus, väri164cm, rautias
Syntynyt, ikä20.05.2016, 8v
RekisterinumeroVH18-076-0039
OmistajaBrotherhood, VRL-04373 & VRL-04374
KasvattajaJohnny De Lierde, Belgia
PainotuslajiKenttäratsastus
Koulutustasoko. va A, re. 125cm, me. 120cm, CIC4
KTK-II

© Gestut Wiesenhof
Kantakirjaustilaisuus 20.10.2018
19 + 19 + 19 + 19 = 76p KTK-II

Luonnekuvaus

Bewitched on äärimmäisen vauhdikas persoona, joka vaatii hoitaessa, käsittelyssä ja ratsain kärsivällisen ihmisen, jotta homma pysyy turvallisena. Vauhdikasta tammaa talutetaan usein ketjunarulla ja kisapaikoilla suitsittuna, sillä sen tutkiessa maailman ihmeellisyyksiä, saattavat toisinaan ihmiset joutua narunpäässä muutoin matkustajiksi. Tomeran käsittelijän kanssa Betty on helppo tamma, jolta pitää vaatia käyttäytymistä ja huolellisuutta erityisesti hoitotoimenpiteisiin. Mikäli kengitys uhkaa mennä ihan sättäämiseksi voi tamman myös rauhoittaa sitä varten, yleensä kuitenkin ollaan pärjätty ilman kärsivällisen tekijän kanssa. Kiltti Betty on kyllä ja sen hoitaminen sidottuna ei ole ongelma, jolloin tamma ei pääse niin paljoa puuhaamaan omiaan harjailun aikana. Varusteet saa hyvin päälle Bettyn ollessa sidottuna. Sähläämisen vuoksi tamma ei kuitenkaan sovellu aloittelijan hoidokiksi, vaikka onkin superkiltti. Kavioita putsatessa ja suojia pukiessa tammalta täytyy uskaltaa vaatia paikallaan olemista, vaikka se joskus tuntuukin vaikealta. Betty ei voi jäädä yksin ulos, sillä tamma tulee herkästi joko aitojen läpi tai ylitse. Tallissa se sen sijaan osaa olla yksinkin, vaikka voi vähän karsinassa hyöriä ja huudella kaverien perään.

Ratsuna Betty on vauhdikas, kuten arvata saattaa. Ikiliikkujaksikin tituleerattu neiti vaatii rauhallista kättä ja pohjetta, mutta ne saadessaan on itse asiassa suhteellisen helppokin ratsu, kunhan sen sähläämiseen ei lähde mukaan ja antaa tamman purkaa pahimmat energiat joko ennen ratsastusta juoksuttamalla liinassa tai ratsastamalla alkuverkan jälkeen muutaman kierroksen reipasta laukkaa. Kouluratsuna tamma yllättäen keskittyy paremmin kuin esteillä, joilla se helposti kerää kierroksia jo pelkästä esteiden näkemisestäkin. Kouluratsuna tamma on vaativan tason osaaja, joka keskittyessään on todella upea suorittaja ja tekee pilkuntarkasti annetut tehtävät. Sillä on hyvä työmoraali ja tamma kunnioittaa ratsastajaa, vaikka tämä tekisi pieniä virheitäkin. Esteillä Betty on kiireinen neiti, jonka kanssa saa jatkuvasti jo puomitehtävistä asti tehdä puolipidätteitä ja varmistella että se on kuulolla, etenkin jos on tarkoitus lähteä maastoesteille.

Kilpailutilanteissa, erityisesti rataesteillä säätäminen voi olla vielä pahempaa laatua kuin kotona, joten kisatilanteissa on selkään syytä laittaa todellinen rautahermoinen ratsastaja, joka ei kiinnitä huomiota sähläämiseen, vaan osaa keskittää tamman huomion työntekoon ja hyppäämiseen. Esteillä Betty käyttää aina martingaalia, koska muutoin sen pää pilvissä menevä juoksutyyli on hieman haasteellista ja etenkin isommilla radoilla johtaa helposti kieltoihin, mikäli tamma ei näe esteitä ajoissa pään ollessa ylhäällä. Martingaalin kanssa suoriutuminen esteiltä on parempaa, mutta kyllä siinä silti on melkoinen työ aina välillä. Loputtoman energiavarastonsa vuoksi Betty tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja mikäli pidempiä taukoja liikutukseen tulee on tamma syytä juoksuttaa vapaana ennen selkään kiipeämistä.

© Jannica

Sukutaulu

i. Speedy Parodia evm
bwp, 170cm, trt
ii. Speed of Light evm
bwp, 170cm, prn
iii. Lightmachine evm
bwp, 168cm, m
iie. Lady Marigold evm
bwp, 160cm, rnkm
ie. Cute Enya evm
bwp, 163cm, rtkm
iei. Rouler Rio evm
bwp, 173cm, mkm
iee. Elke van Saeman evm
bwp, 162cm, prt
e. Beloved evm
bwp, 162cm, vrn
ei. Leeroy Jenkins evm
bwp, 166cm, rn
eii. Leeroy Riley evm
bwp, 169cm, mrn
eie. Dancing Emmy evm
bwp, 160cm, rt
ee. Bewild evm
bwp, 164cm, prn
eei. Justine van Vrahoutte evm
bwp, 165cm, trt
eee. Birgit The Great evm
bwp, 164cm, m

Jälkeläiset

SyntynytVarsan nimiIsäOmistaja
15.01.2017o/t. Kasvatin nimiIsän nimiOmistaja

Kilpailukalenteri (vain sijoitukset)

27.05.2018 - VSN - VSN Tuomarinäyttely - sekaluokka - tuom. taffel - SW3, 37p

Päiväkirja & valmennukset

Päiväkirjamerkintä

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus adipiscing tempor sem, at ultricies nulla scelerisque sit amet. Etiam vitae pharetra mauris, eget tincidunt est. Ut vehicula feugiat ipsum, eu vehicula libero sodales egestas. Vestibulum quis leo non ante rhoncus blandit sit amet in mauris. Vivamus ligula enim, mattis sit amet est non, accumsan ornare tortor. Sed tincidunt venenatis felis eget hendrerit. Mauris quis ultrices neque, eget laoreet purus. Fusce aliquam venenatis dolor vitae volutpat. Praesent eu risus tincidunt sem luctus venenatis. Donec faucibus accumsan magna vitae tristique.


Valmennus

Maecenas lacinia, nunc a lobortis consectetur, risus ante faucibus ligula, vel egestas mauris felis nec sapien. Sed ante purus, luctus nec turpis quis, lacinia varius arcu. Nulla ullamcorper bibendum urna, eu pretium sapien cursus id. Ut fringilla, massa nec ornare elementum, quam massa semper libero, quis accumsan ligula lacus et nisi. Integer bibendum eros eget tellus pharetra blandit vitae eu augue. Donec dignissim aliquet mauris, ac tincidunt dolor egestas eu. Proin blandit purus at lacus semper condimentum. Fusce nec enim purus. Aenean in quam ac eros lobortis viverra. Nam gravida risus id sodales accumsan.